Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Beyazay Derneği’nin işbirliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında etkinlikler düzenlenecek. Nurcan İris, “Birlikte Daha Güzeliz’ sloganıyla düzenliyeceğimiz 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü programlarımıza tüm Sakaryalıları davet ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Beyazay Derneği’nin işbirliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü düzenlenecek.  Toplumsal farkındalığın arttırmasını amaçlayan etkinlikler kapsamında 21 Mart Çarşamba Günü Farkındalık Yürüyüşü ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde gösteri programı düzenlenecek. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü programlarına tüm Sakaryalıları davet etti.

Down Sendromu hastalık değildir
Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Down Sendromu toplum arasında bir hastalık olarak algılanmaktadır. Oysaki Down Sendromlu kişinin neleri yapamadığına değil, neleri başarabildiğine odaklandığımızda, aslında yalnızca birtakım öğrenme güçlükleri dışında diğer bireylerden farkı olmadığı görülebilir. Down Sendromlu kişinin kişiliğine bağlı olarak farklı etkiler göstermektedir. Bu sebeple genetik farklılığa sahip kişilerin neleri başarabildiğine odaklanan bir toplum, onların kendilerini daha yetkin hissetmesine sebebiyet verecek ve içinde bulunan gücü fark etmesinde onlara yardımcı olacaktır” diye belirtti.

Yürüyüş ve farkındalık programı
İris, “21 Mart Çarşamba günü Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında ‘Birlikte Daha Güzeliz’ diyerek saat 10.30’da Engelsiz Kafe’den başlayıp Demokrasi Meydanı’nda tamamlanacak bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Ardından saat 11.30’da Sosyal Gelişim Merkezi’nde Özel Sakarya Sevgim Özel Eğitim Merkezi ve Özel Sevgi Çiçeği Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin sahne alacağı bir program düzenleyeceğiz. ‘Birlikte Daha Güzeliz’ 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde düzenleyeceğimiz yürüyüşümüze ve programımıza bu farkındalığa katkı sağlamak isteyen tüm halkımız davetlidir” dedi.