Depremle Yaşamak Projesi

Sakarya Kent Konseyi Kadın Meclisi ‘Depremle Yaşamak’ adlı yeni bir proje geliştirdi. Ev hanımları deprem öncesi alınacak tedbirler ve deprem ertesi yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilecek.

‘Afet gönüllüsü kadınlar yarına ışık tutuyor’ sloganıyla yola çıkan Kadın Meclisi, kadınların bir afet gönüllüsü olarak hayatlarına devam etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Proje ile ilgili bilgi veren Kadın Meclisi Başkanı Bilge Dikmen, Sakarya’da her 30 yılda bir deprem olmasından hareketle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Dikmen, bu proje ile birlikte hem ev hanımlarını deprem konusunda bilinçlendirmek hem de afet gönüllüsü kadınlara sivilleşme, sivil toplumun önemi, görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgiler verilmesi yoluyla, toplumun sivil toplum olma konusundaki farkındalığını arttırmak istediklerini ifade etti.

İki günlük eğitim
Proje, Baltürk Otel’deki eğitim çalışması ile başladı. Bu kapsamda 19–20 Haziran tarihlerinde daha önce hiçbir sivil toplum kuruluşuna üye olmamış ve hiçbir STK’nın faaliyetlerine aktif olarak katılmamış 40 kadına iki günlük eğitim verilecek. Eğitimin tamamlanmasının ardından, katılımcıların bir hafta içinde edindikleri bilgileri çevrelerindeki en az 3 kadına anlatmaları ve bu kadınların isimlerini ve telefonlarını proje yürütme grubuna bildirmeleri gerekiyor. 27 Haziran’da yapılacak olan panelle birlikte 1 hafta içerisinde doğrudan projeden faydalanan kadın sayısı 120’ ye yükselecek.