Büyükşehir Belediyesi, kullanım ömrünü dolduran ve tehlike arz eden Tokmaklıdere Köprüsü’nü sil baştan yenileyerek bölgeye önemli bir eser kazandırdığı çalışmalarda sona yaklaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin her noktasında yol yenileme, alternatif güzergâh ve köprü yapım işlemlerine ara vermeden 7/24 devam ediyor. Son olarak kullanım ömrünü tamamlayan Söğütlü Tokmaklıdere fizibilite yapan ekipler, köprünün ve bağlantı yollarının yenilenmesi için işlemlere beklemeden başlamıştı.

13 metre genişliğinde

Tokmaklıdere’de yoğun bir mesai harcayan Büyükşehir köprü yapımında sona geldi. Bölgedeki ana ulaşım arterinde dolgu işlemleri başladı. Köprü üzerinde ve çevresinde bulunan alanlar güçlendirilerek asfalt çalışmasına hazır hale getiriliyor. Toplamda 31 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde inşa edilen köprü bölge ulaşımına uzun yıllar güçlü yapısıyla güvenilir bir hizmet verecek.

Oto korkuluk ve yaya geçidi

Yapılan son işlemle birlikte köprü üzerine ve çevresine toplamda 1000 ton PMT (dolgu malzemesi) serildi. Ayrıca köprü üzerine ve grup yoluna oto korkulukları ile yaya yollarının imalatı gerçekleştirildi. Köprüde işlemler sıcak asfaltın serimi ve çizgi çalışmalarıyla son bulacak. Bu çalışmayla birlikte Söğütlü’ye örnek bir hizmet daha kazandıracak olan Büyükşehir, 16 ilçenin tamamında yıpranan ve eskiyen yapıların yenilenmesi için çalışmalarını hızlandıracak.