Büyükşehir Belediyesi, Pamukova ilçesinin muhtelif bölgelerinde sürdürdüğü kayıp kaçak çalışmaları kapsamında bölgede yeni hat imalatlarını sürdürüyor. Bin metre uzunluğa sahip hat sayesinde basınç sorunu yaşayan mahallelerin sorunları çözüme kavuşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Pamukova ilçesinde sürdürdüğü proje ile bölgede basınç sorunu yaşayan mahallelerin sorunlarına çözüm olurken aynı zamanda kayıp kaçak gibi olumsuzlukların da önüne geçecek. Muhtelif mahallelerde devam eden çalışmalar kapsamında imalatı yapılacak bin metre uzunluğundaki hat ile sorun yaşayan mahalleler uzun yıllar boyunca kesintisiz içme suyuyla buluşacak. Aynı zamanda yeni hat sayesinde ciddi oranda su tasarrufu da sağlanacak.
Çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak
Devam eden çalışmalarla ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada ise, “ Yeni projelerimiz ile Sakarya’nın kırsal kesimlerinde yaşanan su sorunlarına çözüm olmaya devam ediyoruz. Bin metre uzunluğa sahip yeni hat ile hem su israfının önüne geçeceğiz hem de yaşanan basınç sorunlarına neşter vuracağız. Farklı mahallelerde devam eden çalışmalarımızı yakın zamanda tamamlamayı hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.