Büyükşehir Bir İlki Gerçekleştiriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri üzerine kurulan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Hidroelektrik santrallerinin temeli atılıyor. 7 Kasım Pazar günü saat 14.00’da gerçekleşecek olan temel atma törenine Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, milletvekilleri, bazı illerin su ve kanalizasyon idarelerinin genel müdürleri ve çok sayıda davetli katılacak.

Türkiye’de bir belediye ilk kez hidroelektrik santrali kuruyor
Türkiye’de bir belediyenin ilk kez hidroelektrik santrali kurduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya nehri üzerine kurduğumuz hidroelektrik santralimizin temel atma törenini Pazar günü gerçekleştireceğiz. Bu projenin hayata geçirilmesi konusunda emeği geçen herkesi kutluyorum. Sakarya şehri için büyük bir önem arz eden hidroelektrik santralleri sayesinde elektrik giderlerimizi karşılayacağız. Bu durum neticesinde büyük bir tasarruf elde etmiş olacağız. Bu durumda yeni yatırımlar yapmamıza imkân sağlayacak. Hem ekonomik hem de stratejik açıdan büyük önem arz eden santrallerimizin bir diğer önemli yanı ise Türkiye’de bir ilk olma özelliğidir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve ilk kez hidroelektrik santrali kuran belediye oluyoruz. Bu haklı gurur tüm Sakarya’nındır. Sayın Bakanımızın katılımıyla 7 Kasım Pazar günü gerçekleştireceğimiz temel atma törenimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.