Basketbol Takımı KurulduBasketbol Takımı KurulduBasketbol Takımı Kuruldu

Spor Şehri Sakarya
Basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya için önemli bir çalışmaya başlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Basketbol takımını tanıtmak için basın toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Altuğ, adı spor ile özdeşleşmiş, birçok branşta dünya çapında sporcular yetiştirmiş bir kentte yaşadıklarının altını çizdi. Akgün Altuğ şöyle konuştu: “ Bilardodan karateye, futboldan güreşe sporcu anlamında Türk sporuna önemli değerler yetiştirmiş Sakarya’mız, son yıllarda altyapıya verilen önemle birlikte kendini geleceğe hazırlıyor. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin sporcularının yetişmesine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz altyapı çalışmalarıyla birlikte şehrimizin önümüzdeki yıllarda adını daha da sıklıkla duyuracağına inanıyoruz”

Spor Kültürü Artacak
Sakarya’nın spor kültürünün yaşandığı bir kent hüviyeti kazanma yolunda önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini dile getirerek açıklamalarını sürdüren Altuğ, “Yeni sentetik sahalar, Sakaryaspor’a kazandırılacak modern altyapı tesisleri, amatör spor kulüplerine her sezon öncesi yapılan malzeme yardımlarıyla Sakarya, spor kültürünün yaşandığı bir kent hüviyeti kazanıyor. 9 ayrı branşta 500 sporcuyu bünyesinde bulunduran Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü her geçen gün başarılarına başarı katıyor. Özellikle karate branşında üst üste alınan başarılar, sadece Sakaryalıların değil, tüm ülke vatandaşlarımızın göğsünü kabartıyor. Dileğimiz bu tür sportif başarıların sürmesi, Sakarya’da bir spor kültürünün yerleşmesidir” diye konuştu.


Basketbol Takımı Bölgesel Lig’de
Sportif alanda önemli çalışmalara basketbol şubesinin de dahil edildiğini aktaran Akgün Altuğ, “ Sportif alandaki önemli altyapı çalışmaları sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun destekleriyle Büyükşehir Spor Kulübü bünyesinde Basketbol takımı kurma çalışmalarımıza başladık. Basketbol branşında oluşan eksikliği tamamlamak, şehrimizde yaygın bulunan basketbol ilgisini kitlelerle buluşturmak amacıyla yola çıktık.  İlk olarak Bölgesel Lig’de mücadele edecek Basketbol takımımızın kısa süre içerisinde başarılar elde ederek üst liglere çıkmasını istiyoruz” dedi.

Kalıcı İşlere İmza Atacağız
Akgün Altuğ basın açıklamasının son bölümünde günü kurtaracak adımlar atmayacaklarının ve kalıcı işlere imza atacaklarının altını çizerek şunları söyledi: “Kalıcı bir iş yapma peşindeyiz. Bu sebeple günü kurtaracak adımlar atmayacağız. ‘Şehirde bir de basketbol takımı olsun’ diye de yola çıkmadık. Güzel bir yönetimle şehrimizin adına yakışır bir basketbol takımı olsun istiyoruz. Gelecek nesillerin spor ile kurduğu ilişkiyi şekillendirecek bir kültürün oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bölgesel Lig’de maçlarımızı Serdivan’da, milletvekillerimiz ve teşkilatımızın ciddi gayretleri ve hükümetimizin desteğiyle yapılan yeni spor salonunda oynayacağız. Buradan tüm Sakaryalı sporseverleri basketbol maçlarımıza bekliyoruz. Basketbol kulübümüzün şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”


Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Basketbol Şubesi Yönetim Kurulu

Orhan Bayraktar (Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı)
Akgün Altuğ (Basketbol Şube Başkanı ve Basın Sözcüsü)
Orhan Kocabıyık
Erdal Şenkardeş
Ramazan Sezer
Cem Gün
Fatih Can
Tolga Ballık
Fadıl Uzak
Ünal Şadi Ünal
Orhan Yılgenci
Ekrem Oba
Anıl Çalışkan


EBBL / TB3L 2013 – 2014 Sezonu Basketbol Takım Kadrosu

Oyuncular
Egemen Arıkan        1983   Muğla Orman Spor
Cihan Deliçay           1983   İstanbul Spor – Balıkesir 2. Lig
Barış Yalman           1989   Düzce BLD.
Onur C. Aksoy         1984   Final Gençlik  2. Lig
Tolga Bellioğlu          1988   Büyükçekmece (Şampiyon)
Volkan Tokcan         1988   İzmir Büyükşehir BLD.
Adnan Sevda           1986   Bilecik BLD.
Can Yalman             1992   Tokat Zile BLD.
Ercan Karalar          1984   İTÜ (Şampiyon)
Sercan Tülek           1988   İstanbul Spor – Adana

Antrenörler
Ali Burgul                Baş Antrenör
Cevat Yaralı            1. Yardımcı
Serdar Soydaş         2. Yardımcı (Kondisyoner)