Başkan'dan Kaynarca'ya Müjde

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Daha önce Kaynarca’nın içme suyu problemlerini çözeceğimize dair söz vermiştik. Sözümüzü tutuyoruz.  Kaynarca’nın içme suyu problemlerini çözmek için hazırladığımız Kaynarca İçme Suyu İsale Hattı İnşaatı İhalesi’ni 29 Şubat’ta gerçekleştireceğiz” dedi.
Kaynarca’nın su ve kanalizasyon hizmetlerinin 1 Temmuz 2011’den itibaren SASKİ tarafından yürütülmeye başlandığını hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere daha önce imzaladığımız protokolle Kaynarca ilçemizin su ve kanal işlerini SASKİ yürütmeye başlamıştı.  SASKİ’ deki arkadaşlarımız Kaynarcalı vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için hemen çalışmalarına başladı. İlk olarak Kaynarca’daki mevcut şebekelerin rehabilitasyon çalışmalarına başladık. Şimdi de Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarcalı kardeşlerimize ulaştırmak için hazırladığımız Kaynarca İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nin ihalesine çıkıyoruz” dedi. 

30 kilometre uzunluğunda isale hattı
Yapılacak yeni isale hattı ile Kaynarca’nın da içerisinde bulunduğu kuzey bölgesine dünya standartlarında içme suyu ulaştırılacağını kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, proje hakkında bilgiler verdi. Başkan Toçoğlu, “Proje kapsamında 30 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeyeceğiz. Bunun yanı sıra 36 adet tahliye, 33 adet vantuz ve bir de depo inşaatı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İhale 29 Şubat’ta
Kaynarca İçme suyu İsale Hattı İnşaatı Proje ihalesi, 29 Şubat saat 10:00’da SASKİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.