Yenikent'e 3 Yılda Dev Yatırım

Birbirinden önemli yatırımlar
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yenikent Bölgesi’nde sosyal hayatı canlandırmak adına birbirinden önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Zeki Toçoğlu, Yenikent’e 3 yılda 28 milyon yatırım yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Toçoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Yenikent’te yaşayan ve çoğunluğu deprem acısı tatmış vatandaşlarımızın sosyal yaşamını canlandırmayı en asli görevlerimizden biri olarak gördük. Bu bakış açısıyla hareket ederek, Yenikent Bölgemizin eksiklerini bir bir gidermek adına birçok önemli çalışmayı hayata geçirdik” dedi.

 

Yenikent’in içmesuyu sorunu çözüldü
Yenikent’in içmesuyu sorununu kökünden çözmek ve içmesuyu geleceğini garanti altına almak için 17 milyon TL’ye mal olacak dev bir yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yenikent Bölgesi’ne yaptığımız içmesuyu yatırımıyla şehrimizin kuzey bölgesinin su geleceğini garanti altına alıyoruz. 400 bin kişilik nüfusu öngörerek hazırladığımız projeyi 2012 yılının Aralık ayında tamamlayacağız” diye konuştu.

 

Yenikent Park sosyal hayatı canlandırdı
Yaklaşık 1 milyon 250 bin TL’lik yatırımla Yenikent Park’ı vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği, içerisinde kafeterya ve restoranın bulunduğu, yürüyüş yolları ile yeşilin içinde 33 dönümden oluşan Yenikent Park’ı hizmete açtık. Yenikent Park sadece bölgede yaşayan halkımızın değil, şehir merkezinden gelen vatandaşlarımızın da gözdesi oldu” şeklinde konuştu.

 

Camili’de Yenikent Sosyal Tesisleri
Yenikentlilerin kültür sanat hayatını canlandıracak çalışmalara da imza attıklarını hatırlatan Başkan Zeki Toçoğlu, “6 milyonluk yatırımla Yenikent Sosyal Tesislerini inşa ederek, vatandaşlarımızın kültür sanat etkinliklerinden yararlanmak için şehir merkezine gitmek zorunda kalmamasını sağladık. Yenikent Sosyal Tesisleri, içerisindeki modern sinema salonları, kafe ve sergi salonlarıyla, aynı zamanda mimari yapısıyla, yeni yerleşim bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli ölçüde katkı sağlıyor” diye konuştu.

 

Karaman’a örnek SAMEK projesi
Yenikentli vatandaşların günlük hayatına artılar kazandıran yatırımları da hayata geçirdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “700 bin TL’lik yatırımla özellikle hanım kardeşlerimizin günlük hayatına önemli artılar kazandıran, bilgi ve becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmalarını sağlayan Korucuk SAMEK Binamızı restore ettik, kendine has mimarisiyle Karaman SAMEK Binamızı hizmete açtık” dedi.

 

Yenikent’e ulaşım rahatladı
Yenikent Bölgesi’nde her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yenikent’in ulaşımının daha huzurlu ve güvenli olması için Korucuk’ta kavşak çalışmasını tamamladık. Yaklaşık 1.5 milyonluk yatırım yapılacak 1 kilometrelik Korucuk duble yolunda ise çalışmalar sürüyor. Altyapı çalışmalarının bitiminin ardından asfalt çalışmalarına başlanarak duble yol çalışması tamamlanmış olacak. Büyükşehir Belediyesi ulaşım filomuzu 14 yaş gençleştirerek 60 yeni otobüs aldık. Yeni otobüslerle birlikte bölgeye takviye yapılarak şehir merkezi ile Yenikent Bölgesi arasında ulaşım sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturuldu. Şehir içi raylı sistem projesi Yenikent etabında da çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Korucuk Park açılışa hazırlanıyor
Son olarak Korucuk Park çalışmalarından bahseden Başkan Toçoğlu, “Korucuklu hemşerilerimize verdiğimiz hizmet sözünü yerine getiriyoruz. Yenikent Park’ın bir benzeri olacak olan yaklaşık 40 dönümlük alanda 1 milyon TL’lik yatırımla kurduğumuz Korucuk Park’ta çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, fitness aletleri ve piknik alanları yer alacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımıza nefes aldıracak olan Korucuk Park’ı kısa süre içerisinde hizmete açacağız.” diye konuştu.

 

Kalıcı işyerleri sorunu çözüldü
Yenikent Bölgesi’nde bulunan kalıcı işyerlerindeki sorunun çözüldüğünü belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Milletvekillerimizle birlikte Sayın Başbakanımıza Yenikent Bölgesindeki kalıcı işyerleri sorununu iletmiştik. Başbakanımızın talimatları üzerine bu sorun komisyonda görüşüldü ve Meclis’e gönderilerek yasalaştı. Böylelikle kalıcı işyerlerindeki sorun çözüldü. 10 yıldır atıl durumda olan kalıcı işyerlerinin kamuya kazandırılmasının ardından binalar, aile sağlığı merkezi, yurt ve sosyal donatı alanları olarak kullanılacak” şeklinde konuştu.

Yenikent’e çarşı projesi
Yenikent için yeni bir çalışma yaptıklarının müjdesini de veren Başkan Toçoğlu, “Yenikent bölgemizde bir de yeni bir çarşı alanı oluşturmak üzere bir çalışma yapıyoruz. Şu an projesi hazırlanıyor. Yakında detayları kamuoyuyla paylaşacağız. İnşallah bu çalışmayı da hayata geçirebilirsek çok önemli bir hizmeti halkımıza sunmuş olacağız” dedi.

Yatırımlar devam edecek
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu son olarak şunları kaydetti; “Yenikent’e yaptığımız dev yatırımlarla birlikte Yenikent ile şehir merkezini birbirine daha da yakınlaştırdık. Sayın Başbakanımızın her zaman dile getirdiği gibi milletimize efendi olmadan, vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla ve sevdayla sürdürmeye devam ediyoruz. Yenikent Bölgesi bizim önceliklerimiz arasında yer almaktadır ve Yenikent’e yatırımlarımız devam edecektir”.