Nijer’den şehre gelen heyeti Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, “Gönül coğrafyamızın güzel insanlarını şehrimizde misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Şehrimiz tarım ve sanayi yönünden her geçen gün gelişmekte ve 1 milyonu aşkın nüfusu ile bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. Ziyaret vesilesiyle Nijer ile olan ikili ilişkilerimizin seviyesini yükseltmeye katkı sağlayacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Nijer’den şehre gelen heyeti Büyükşehir Belediyesi’nde ağırladı. Heyette Nijer Sanayi Bakanı Malam Zeinadou Amirou, Nijer Ankara Büyükelçisi Salau Adama Gazıbo, Sanayi Müdürü Abdoulaye Boubacar, Gümrükler Genel Müdürlüğü Düzenleme ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Elhadji Ousmane Mahaman ve Maliye Bakanlığı Mali Operasyonlar ve Reformlar Genel Müdürlüğü Çalışma ve Hukuk İşleri Bölümü Başkanı Abdou Alou Rachid yer aldı. Gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Yüce’nin yanı sıra SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci,  Genel Sekreter Yardımcıları Ali Oktar, Ziya Cevherli, Bedrullah Erçin, Doç. Dr. Furkan Beşel, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları katıldı. Başkan Yüce, Nijer’den şehrimizi ziyarete gelen heyete Sakarya’nın tarım, sanayi, turizm, fiziki ve coğrafi konumuna ilişkin bilgiler paylaşırken; ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlardan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Sakarya kültürel zenginliklerin merkezidir
Nijer’den gelen heyeti Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Gönül coğrafyamızın güzel insanlarını şehrimizde misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Sakarya’mız tüm etnik kökenlerin birlikte huzur içerisinde yaşadığı bir kardeşlik coğrafyasıdır. Kültürel zenginliklerin merkezi olan Sakarya’mız sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dostluk ile anılır. Şehrimiz tarım ve sanayi yönünden her geçen gün gelişmekte ve 1 milyonu aşkın nüfusu ile bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. Önemli sanayi kurumları şehrimizde yer almakta ve bu kurumların yurtdışına ihracatları çok ciddi bir noktaya ulaşmış durumdadır. Bunun yanı sıra tarımda da çok verimli arazilerimiz bulunmaktadır. Ziyaret vesilesiyle Nijer ile olan ikili ilişkilerimizin seviyesinin yükseltmeye katkı sağlayacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Türk insanı misafirperver
Nijer Sanayi Bakanı Malam Zeinadou Amirou, “Sakarya’da olmaktan çok memnunuz. Türk insanı misafirperverliği ile meşhurdur. Biz Sakarya’ya ilk geldiğimiz dakikadan itibaren bu misafirperverlik ile karşılandık. Bu misafirperverliklerinden dolayı tüm Türk halkına, Sakarya’ya teşekkür ederim. Nijer ile Türkiye’nin ikili ilişkileri her geçen gün gelişmekte. Bizlerde buraya gelişmekte olan ilişkilere katkı sağlamak adına geldik. İnşallah Sakarya’da iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerine katkı sağlayacağız” dedi.