Büyükşehir Belediyesinin tarıma ve turizme yönelik yatırımları tüm dünyadan ilgi görmeye devam ediyor. Kırgızistan’dan gelen yatırımcılarla 3 yılda hayata geçirilen tarım, turizm projelerini gezen Başkan Ekrem Yüce, “Hayata geçirdiğimiz projeler hem yurt içinde hem de yurt dışından birçok yatırımcı tarafından ilgi görüyor. Şehrimizin tarım ve turizm potansiyeli yükselten yatırımları hayata geçirmekten bir kez daha gurur duyduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin tarıma ve turizme yönelik yatırımları tüm dünyadan ilgi görmeye devam ediyor. Başkan Ekrem Yüce ve bürokratları bu kapsamda Kırgızistan’ın Türkiye Fahri Konsolosu Yusuf Uğur ve Kırgızistan’dan gelen yatırımcılara hayata geçirilen projeleri gezdirdi.

Projelerin detaylı bilgilerini aldılar
Misafirlerle ilk olarak geçtiğimiz günlerde lansman töreninin gerçekleştirildiği Sapanca Yanık’ta ki Fidan Üretim ve Teşhir Merkezi’ni ziyaret eden heyet burada, Sakarya’nın süs bitkiciliği konusunda bulunduğu konum ve bu hususta yapılan yatırımlar tanıtımını gerçekleştirdi. Sapanca ziyareti sonrası Başkan Yüce ve misafirler Akyazı’da hayata geçirilen Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ne ziyarette bulundu. Büyükşehir Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği ve Avrupa’da eşi benzeri bulunmayacak bir büyüklüğe, üretime sahip olacak dev tesisi ziyaret eden yatırımcılar, tesise hayran kaldılar. Başkan Yüce ile birlikte tesisi gezip incelemelerde bulunan yatırımcılar, Başkan Yüce’den tesisin maliyeti, üretim potansiyeli ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Ziyaretler kuzey bölgesinde devam etti
Başkan Ekrem Yüce misafirleriyle daha sonra Sakarya Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi projesinin uygulama alanını ziyaret etti. Burada hayata geçirilecek eğitim merkezi projesiyle ilgili bilgiler paylaştıktan sonra heyet geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından projesi onaylanan Karapürçek Teketaban’daki turizm merkezi olarak belirlenen alanı ziyaret etti ve gözlemleyip, etüt çalışması gerçekleştirdi. Bölgeye hayran kalan misafirler burada değerlendirilecek projeyi de çok beğendiler. Heyet daha sonra Büyükşehir Kuzey bölgelerinde hayata geçirdiği Sakarya Botanik Vadisi projesi ve Acarlar Lozgozu’nu ziyaret etti.

Gurur duyduk
Ziyaretler sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “3 yılda şehrimizin tarım ve turizm potansiyeline yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projeler hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok yatırımcı tarafından ilgi gördü. Kırgızistan’ın Türkiye Fahri Konsolosu Yusuf Uğur ve beraberinde gelen Kırgız yatırımcılar şehrimizin turizm ve tarım projelerini yerinde görmek istediler. Bizlerde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp onlara hayata geçirdiğimiz birçok projeyi yakından inceleme şansı sunduk. Projelerimizi en ince ayrıntısına kadar misafirlerimizle paylaşarak şehrimizin turizm ve tarım potansiyellerinden bahsettik. Misafirlerimiz hayata geçirdiğimiz projelere hayran kaldılar. Şehrimizin tarım ve turizm potansiyeli yükselten yatırımları hayata geçirmekten bir kez daha gurur duyduk” dedi.