Kocaali Şerbetpınarı'ndaki kurban kesimi ve dua törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “2022’de 400 bin ton asfalt” hedefini bugün itibariyle geride bıraktıklarını ve seviyeyi yılsonuna kadar maksimum noktaya taşıyacaklarını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kocaali Şerbetpınarı Mahallesi'nde asfalt çalışmaları için düzenlenen teşekkür programına katıldı. Vatandaşlarla birlikte kurban kesen ve dua eden Yüce, 2022 yılında şehir genelinde yürütülen asfalt çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgiler verdi. Programa Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Ersan Demir, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

400 bin ton hedefi aşıldı
Yılbaşında 2022 yılı için "400 bin ton asfalt" hedefi belirlediklerini ifade eden Yüce, bugün itibariyle bu hedefin üzerine çıkarak 410 bin tona ulaştıklarını söyledi. Yılsonuna kadar hedefi maksimum seviyeye çekeceklerini söyleyen Başkan Yüce, "Asfaltsız yol kalmayıncaya dek durmayacak, çalışacağız" vurgusu yaptı. Ayrıca, yıl boyunca 40 kilometre beton yol imalatının tamamlandığı belirtildi.

Şehrin kuzey ucu Kocaali’de çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, "İmkânlarımız dâhilinde ilçemizin gerek altyapı gerek üstyapısını yeniledik, yenilemeye devam ediyor. Geride bıraktığımız süreçte de Kocaali’ye yakışır yatırım ve hizmetler gerçekleştirdik. Hamdolsun hemşerilerimizin memnuniyeti, hizmetlerin ardından teşekkürleri yükümüzü hafifletiyor. Ancak yapacak daha çok işimiz, yürüyecek daha çok yolumuz var. Biz; Kocaali için çalışmaya, ilçemize değer katacak adımları atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Mesai mefhumu gözetmiyoruz"
Bölgede tamamlanan asfalt çalışmalarının hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekrem Yüce, "Bu yıl asfalt sezonu öncesinde 400 bin ton asfalt üretim hedefi koymuştuk. Bugün itibariyle bu hedefimize ulaştık ve buraya gelmeden önce 410 bin ton asfalt ürettiğimizi öğrendim. Asfalt işlemlerimizle de hamdolsun bu yıl 160 kilometrelik güzergâhların üst yapısını yeni yüzüne kavuşturduk. Ayrıca 40 kilometrede beton yol imalatı gerçekleştirdik. Sadece 2022 yılı rakamları bunlar. Ana hedef asfaltsız yol kalmayana kadar çalışmaya, mesai mefhumu gözetmeden yollarımızı yenilemeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, "Büyükşehir Belediyemizin desteği ile Şerbetpınarı için çok önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Kocaali’de asfalt çalışmaları ciddi noktalara ulaştı. Rabbime şükürler olsun ki her şey ilerliyor. Hizmet, yatırım, eser demek AK Parti demektir, Sakarya’mızın abisi Ekrem Yüce demektir. Sağ olsun her zaman bizim destekçimiz. Kendisine teşekkür ediyor, yatırımların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.