SASKİ Genel Müdür Vekili olarak atanan Dr. İlyas Demirci göreve başladı. SASKİ Genel Müdürlüğü’nde kurmaylarıyla bir araya gelen ve Demirci’ye hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Yüce, SASKİ’de sistemin oturduğunu ve mevcut yatırımların hızlı bir şekilde tamamlanarak yeni yatırımların hayata geçirileceğini söyledi. Büyükşehir bünyesinde de kadrolaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yüce, yoğun bir faaliyet dönemine başladıklarını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdür Vekilliği görevine başlayan Dr. İlyas Demirci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Oktar ve Ziya Cevherli, SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr. Recep Kılıç, Sebahattin Belik, Sezar Ercan ve iki kurumdan kurmaylarıyla SASKİ Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi. 31 Mart seçimlerinin ardından kurumda mevcut sistemi analiz ederek yeni yatırımların hayata geçirilmesi, mevcut yatırımların devamı ve sosyal ihtiyaçların karşılanarak sorunların çözüme kavuşturulması için rotasyonlar yaptıklarını aktaran Başkan Yüce, tüm personellerin kendileri için kıymetine değinerek herkesin katkısına ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Şerbetpınarı için gerekli talimatlar verildi
İş konusunda titiz olmanın önemine dikkat çeken Başkan Yüce, “Biz hizmet ehliyiz. Hizmetkârız. Patronumuz önce milletimiz sonra devletimiz. Makamlar sadece bir fonksiyon. Bu nedenle işlerimizi sıkı bir şekilde takip etmemiz gerekiyor. Tek amacımız halkımızla bütünleşip hizmetlerimizle saygınlığımızı arttırmak. Devletin mülkünü kendi mülkümüz gibi koruyacağız. Büyükşehir Belediyemizin amiral gemisi olan SASKİ için de bu durum geçerli. İlgili rotasyonları yaptık ve şu anda SASKİ’de sistemin yerine oturduğu kanaatindeyiz. İşlerimize odaklanarak kurumumuzu şaha kaldıracağız. Şehrimizin kuzeyi acı bir sel felaketi yaşadı. Orada önemli yatırımlar yapmamız gerekiyor. Büyük hasar alan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi için gerekli talimatları verdik” diye konuştu.

Demirci göreve başladı
Başkan Yüce, “Akçay Barajı’nı bir an önce tamamlayarak devreye alacağız. Çamdağı Barajı’nı da inşa edeceğiz. Su kaynaklarımızın sayısını arttıracağız. Geçmişi hayırla yâd ediyoruz. Önceki Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e hizmetleri için teşekkür ediyorum. Allah hizmetlerinin karşılığını kendisine fazlasıyla versin. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Mücahit Demirtaş’ın yanında çalışmalar yürüten ve sayın bakan yardımcımızın Sakarya’mıza büyük katkılar sağlayacağını söylediği İlyas Demirci’yi genel sekreter yardımcısı olarak bünyemize katmıştık. Kendisini SASKİ Genel Müdür Vekili olarak atadık. Su konusunda çalışmaları bulunan, barajlar üzerine doktorasını yapmış, Devlet Su İşleri’nde çalışmış değerli bir isim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalışmalarımızda da bizlere çok büyük katkılar sağlayacaktır. Kendilerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.