SASKİ tarafından Geyve’nin Fındıksuyu Mahallesi’nde eski depo ve basınç kaynaklı yaşanan içmesuyu sorununun önüne geçmek için bölgeye yeni bir depo kazandırılarak depodan mahalleyi besleyecek yeni bir hat inşa edildi. Sakarya’da ilk defa Fındıksuyu Mahallesi’ne modüler depo yerleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından ilçelerde gerçekleştirilen içmesuyu çalışmaları sürüyor. Geyve’nin Fındıksuyu Mahallesi’nde mevcut deponun eski olması ve yerleşim birimlerinin depo yüksekliğine yakın noktalara ulaşmaları nedeniyle basınç sorunlarının yaşandığını belirten İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, “Sorunu gidermek için mahallemize yeni bir depo kazandırdık. Bu depomuzdan mahalleyi besleyecek yeni bir hatta inşa ettik” diye konuştu.

Bin 200 metrelik hat
Büyükşehir sınırlarının il sınırlarına genişlemesinin ardından ilçelerin önceleri köy statüsünde olan mahallelerine de yoğun hizmet sunmaya başladıklarını söyleyen Koncuk, “Birçok bölgemizde eskiyen ve yetersiz hatları yeniliyor, yaşanan çeşitli sorunları tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Bu anlamda Geyve’nin de birçok mahallesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Son olarak ise Fındıksuyu Mahallesi’nde basınç kaynaklı yaşanan sorunun önüne geçmek için bölgede önceki depodan daha yüksek bir kotta 50 metreküp hacminde modüler depo yerleştirdik. Bu depo türüne şehrimizde ilk olarak Fındıksuyu Mahallesi’nde yer verdik. Kurulumu son derece kolay, daha pratik, daha az maliyetli ve uzun ömürlü bir depo çeşidi. Belirli zaman aralıklarında bakımlarını eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Ayrıca bu yeni depodan mahallemize su ulaştıracak bin 200 metre uzunluğun bir içmesuyu hattı inşa ederek sorunları çözüme kavuşturduk. Şehir genelinde içmesuyu altyapısına yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.