Yazlık'ın Kanalizasyon Sorununu Çözülüyor

42 kilometrelik hat
İmza töreninde konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bilindiği üzere 2 gün önce Yeni Yerleşim Bölgesi ve Kaynarca İlçesi’nin içme suyu yapım sözleşmesini imzalamıştık. Şimdi de Yazlık’ın kanalizasyon sistemini yenilemek için imzaları atıyoruz. Yazlık bölgemiz son dönemde hızla gelişen ve nüfusu artan bölgelerimiz arasında bulunuyor. Yazlık’ın kanalizasyon ve altyapı sorununu çözmek için toplamda 42 kilometre kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. 12 milyon TL’lik bu yatırım ile bölgeden toplanan atık sular doğrudan Karaman Atıksu Arıtma Tesisimize gidecek. Burada arıtılan sular Çark Deresi’ne deşarj edilecek. Bu vesile ile Çark Deresi’nin bu bölgedeki kirlenmesinin önüne geçilmiş olacak” dedi.

 

Hayırlı bir hizmete şahitlik ediyoruz
Ecetaş’ın bugüne kadar Sakarya’da birçok projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Başkan Toçoğlu, ihaleyi kazanan Ecetaş firmasından işin çok daha hızlı bitirilmesini istedi. Başkan Toçoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, “Böyle mübarek bir günde güzel bir hizmete şahit oluyoruz. Başta hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnsanların temiz bir çevrede yaşama hakkı vardır. Bu noktada hemşerilerimizin daha sağlıklı koşullarda yaşamasına katkı sağlayan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Büyükşehir’e teşekkür
Milletvekili Üstün’ün ardından konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise Türkiye’de güzel işlerin yapıldığını kaydetti. Yavuz, “Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimiz çalışıyor. Önemli hizmetlere imza atıyor. Bende bu mübarek günde böylesine önemli bir hizmeti hayata geçiren tüm yetkililere milletimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Son olarak konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, “Öncelikle Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. İlçemizin önemli bir sorununun daha kalıcı bir çözüme kavuşturulacağını görmek mutluluk verici. Bu noktada bize her zaman destek olan Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve ekibine desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.