Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yenilenen alt ve üstyapısıyla hizmete sunulan Serdivan Süleyman Binek Caddesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Yüce, “Yazlık Köprüsünün şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yazlık Kavşağı üzerindeki yoğunluğu azaltmak için hayata geçirdiğimiz bu köprü de bütüncül bir çalışmanın sonucudur. Bölgedeki tüm hizmetler şehrimize hayırlı olsun” dedi. Başkan Yüce, törenin ardından direksiyona geçerek köprü ve caddeyi test etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin sorunlarını çözüme kavuşturan ve gelecek vizyonuna değer katacak projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Yazlık kavşağında oluşan araç trafiğini azaltmak için çalışmaları tamamlanan Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan’a geçişleri sağlayacak Yazlık Köprüsü ile yenilenen alt ve üstyapısıyla bölgenin modern görünümüne yakışır Süleyman Binek Caddesi’nin açılışı şehir protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Başkan Yüce’nin yanı sıra SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Bürten, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile vatandaşlar katıldı. Başkan Yüce, açılışın ardından aracın direksiyonuna geçerek Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile birlikte yenilenen yüzüyle Süleyman Binek Caddesi’ni test etti.

“Cadde ile bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacağız”
Bir projeyi hayata geçirmeden önce her yönüyle düşünüp paydaşlarla birlikte hareket ederek çalışmaları geleceğe eser olarak bıraktıklarını belirten Başkan Yüce, “Öncelikle hep birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz Yazlık Köprüsünün şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz her çalışma ve projede bütüncül bir yaklaşım sergiliyoruz. Örneğin bir cadde ya da bulvar üzerinde bir çalışma yapacaksak o caddenin bugünün ve geleceğin tüm ihtiyaçlarını karşılamasına özen gösteriyoruz. Paydaşlarımızla iletişime geçiyor ve ilgili cadde üzerinde çalışma yapacağımızı söylüyoruz. Biz hazır caddeyi kazmışken onların da gelip tüm alt yapı işlemlerini yapmalarını istiyoruz. Böylece kamu kaynakları sarf edilerek mütekâmil hale gelmiş bir cadde basit sebeplerle yeniden yeniden kazılarak tekrar kullanılmaz hale getirilmemiş oluyor. Paydaşlarımız çalışmalarını yaptıktan sonra SASKİ marifetiyle caddenin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattını sıfırdan yeniliyoruz. Ardından dolgu çalışmaları ve asfaltlama işlemlerine geçiyoruz. Son olarak da kaldırım ve çevre düzenlemesini yaparak hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu bakış açısıyla yaptığımız caddelerde bir kaçına örnek vermek isterim; Arifiye Duble Yolu, Serdivan 32 Evler Caddesi, Serdivan Süleyman Binek Caddesi ve Yazlık Köprüsü, Serdivan Fevzi Çakmak Caddesi, Erenler Bağlar Caddesi, Erenler Hacıoğlu Caddesi, Geyve Alifuatpaşa Suat Yalkın Caddesi, Adapazarı Fatih Caddesi, Erenler Türbe Caddesi, Ferizli Fevzi Çakmak Caddesi, Akyazı Pazarköy Caddesi, Farabi Caddesi (Yazlık) ve Millet Bahçesi-Çark Caddesi Bölümü” dedi.

Modern görünümü ile bölgenin estetiğine çok yakışacak
Başkan Yüce, “Yazlık Köprüsü’nü de bu açıdan ele aldık. Yazlık Kavşağı üzerindeki yoğunluğu azaltmak için hayata geçirdiğimiz bu köprü de bütüncül bir çalışmanın sonucudur. Köprüden evvel Hasır Sokağı ve Süleyman Binek Caddesini bahsettiğim şekilde sıfırdan yeniledik. Ayrıca Süleyman Binek’in paralelinde olan ve ihtiyaç dâhilinde bu caddeyi destekleyen Fevzi Çakmak Caddesini bir bulvar haline getirdik. Yazlık Dekoratif Köprü ile Serdivan’ı Camili bölgesiyle bağlayan alternatif güzergâhı hemşerilerimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Sebahattin Zaim Bulvarı ve Hasır Sokak arasında yaptığımız bu dekoratif köprü sayesinde Sebahattin Zaim Bulvarı ve Hasır Sokak’ı birbirine bağladık. Böylece Sebahattin Zaim Bulvarını dekoratif köprü ve Hasır Sokak aracılığıyla Süleyman Binek Caddesine de bağlamış olduk. Süleyman Binek Caddesi de Yazlık’taki helikopter pistinden Serdivan AVM’ye oradan da Sapak Cami’ne ve Serdivan’ın merkezine bağlanıyor. Yani bundan böyle Serdivan’dan Camili’ye gitmek istediğimizde özellikle iş-giriş çıkış saatlerinde ciddi yoğunluk olan Yazlık Kavşağı’na alternatif bir yolumuz olacak” diye konuştu.

“Tüm hizmetlerimiz Sakarya’ya hayırlı olsun”
Serdivan için hayata geçirilen çalışmalardan da bahseden Başkan Yüce, “Özellikle alt yapı ve üst yapı çalışmalarında şehrimizin tamamına hizmet götürmeyi, gerekli çalışmaları öncelik sırasına göre hayata geçirmeyi kendimize bir şiar edinmiş durumdayız. Bu bakış açısıyla geçtiğimiz 2 buçuk yılda Sakarya’nın tamamında 1 milyon 121 bin 621 ton asfalt atarak 805 km’yi aşan asfalt yol yaptık. 77 bin 610 m3 betonla 79.60 km’ye tekabül eden beton yol yaptık. Bunların dışındaki kaldırım, v kanal ve bordür yapımları gibi çalışmalarla birlikte toplamda 357 milyon 363 bin 969 lira üstyapı yatırımı yapmış olduk. Yine geçtiğimiz 2 buçuk yılda SASKİ eliyle sağlıklı ve temiz içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı gibi altyapı çalışmaları için 667 milyon 700 bin liralık yatırım yaptık. Bu kümülatif bilgilerden sonra sınırları içerisinde bulunduğumuz Serdivan için hayata geçirdiğimiz alt yapı ve üstyapı çalışmalarından da bahsetmek isterim. Geçtiğimiz 2 buçuk yılda Serdivan’da 15 milyon 951 bin 960 lira yol bakım ve yapım yatırımı yaptık. 22 km’ye tekabül eden 37 bin 998 ton asfalt çalışması yaptık. 23.5 km uzunluğunda 2 milyon 124 bin 935 lira değerinde yeni içme suyu şebekesi yatırımı yaptık. 18.2 km uzunluğunda 9 milyon 366 bin 622 lira değerinde yeni yağmur suyu şebekesi yatırımı yaptık. Bu çalışmayla özellikle Yazlık bölgesinde hiç olmayan yağmur suyu hattını sıfırdan inşa etmiş olduk. 18.5 km uzunluğunda 6 milyon 687 bin 360 lira değerinde yeni kanalizasyon şebekesi yatırımı yaptık. Yazlık Dekoratif Köprüsünün, Süleyman Binek Caddesi’nin, Hasır Sokak’ın ve yaptığımız tüm hizmetlerin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.