Başkan Ekrem Yüce, son düzenlemelerle vatandaşın gözde mekânı olan İl Ormanı Tabiat Parkı'nı gezdi. Yeni yürüyüş yolları, yenilenen sosyal alanları ve doğal alanlarıyla Büyükşehir'in yoğun şekilde çalıştığı tabiat parkı son haliyle en çok tercih edilen doğal alan oldu. Yüce, "Burası yaptığımız yeni dokunuşlarla Sakarya’nın oksijen deposu olacak. Şimdiden çok güzel dönüşler alıyoruz. Burada çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaz sezonu için hazırlanan İl Ormanı Tabiat Parkı'nda yapılan son düzenlemeleri anlattı. Bir süre önce işletmesini tamamen alan Büyükşehir, tabiat alanını yaptığı dokunuşlarla vatandaşların en gözde mekânı haline getirdi. Orman içine baştan sona yeni yürüyüş yolları yapıldı, tüm sosyal donatı alanları yenilendi. Ziyaretçilerin piknik yapacakları bölümleri en keyifli şekilde vakit geçirebilecekleri şekilde düzenleyen ekipler, macera park ve bungalov otellerin bulunduğu kısımlara da hassas dokunuşlar yaptı.

Yaşayan bir tabiat cenneti
İşletmeciliğini BELPAŞ'ın yaptığı İl Ormanı Tabiat Parkı içinde yer alan kafe ve restoranlarda da hummalı bir çalışma başlatıldı. Doğanın kalbine piknik, trekking ve spor yapmaya gelen Sakaryalılara aynı zamanda kafe, restoran ve konaklama hizmetini en kaliteli şekilde vermeyi hedefleyen belediye, doğa harikası alanı Sakarya'nın arka bahçesi haline getirmek istiyor. Bu kapsamda şu ana kadar ormandaki alanları yenileyen Büyükşehir, ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ihtiyaç duraklarının inşası için de hazırlıklara başladı. Çalışmalar tamamen bittiğinde tabiat parkı, her bölümüyle ziyaret edilebilen ve vatandaşların doğayı en güzel haliyle hissedebileceği bir yaşayan tabiat cenneti olacak.

“Sakarya'nın oksijen deposu”
Başkan Ekrem Yüce, sürecin başından bu yana yakından takip ettiği İl Ormanı'nda detaylı bir inceleme yaptı. Tabiat alanındaki piknik, yürüyüş, macera parkuru ve bungalovları dolaşan Yüce, Sakarya'ya oksijen deposu olacak bir doğal cenneti oluşturmak için çalıştıklarını ifade etti. Yüce, "Sakarya'mız Allah’ın bir hediyesi gibi. Yeşilin her tonu var bu cennet şehirde. Doğa harikası her türlü alana sahibiz. Dereler, nehir, göl, göletler, yaylalar, şelaleler saymakla bitiremeyiz. İşte bu alanları vatandaşlarımızın ziyaretine açmak, onları doğa ile en güzel şekilde buluşturmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda hazırlıklarımızı yaptığımız İl Ormanı daha şimdiden yoğun ilgi görüyor. Burası yaptığımız yeni dokunuşlarla Sakarya’nın oksijen deposu olacak. Çalışmalarımız inşallah devam edecek" dedi.