1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla YADEM’den yapılan açıklamada, “YADEM olarak sadece bir gün değil, yaşlıların her anına dokunmayı amaçlayan bir anlayışla hareket ediyoruz. YADES projesi ile bakanlığımızdan alınan 2.6 milyonluk desteği yaşlılarımızın hizmetine sunduk. Hobi kursları ve eser sergileri, doğa yürüyüşleri, sağlık taramaları, hastane refakatleri, sinema günleri ve psikolojik destek gibi hizmetlerle yaşlılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) yaşlılara yönelik çalışmalarıyla göz dolduruyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplum içinde aktif, üretken ve güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için kurulan YADEM, sadece bir gün değil, yaşlıların her anına dokunmayı amaçlayan bir anlayışla hizmet sunuyor. Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyeleri için başlattığı YADES projesi ile elde edilen 2,6 milyonluk hibe desteği yaşlıların hizmetinde kullanılırken, YADEM’e ilişkin bilgi almak isteyen vatandaşların 444 40 54 (3770) numaralı telefon üzerinden öğrenebileceği ifade edildi.

2000’i aşkın çağrı çözüme kavuştu
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayan YADEM’den yapılan çalışmalara ilişkin şu detaylar paylaşıldı: “Evde temizlik, fizik tedavi, hobi kursları ve eser sergileri, doğa yürüyüşleri, sağlık taramaları, hastane refakatleri, sinema günleri ve psikolojik destek gibi yaşlılar için birçok farklı hizmeti yaşlarımıza sunuyoruz. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde de yaşlılarımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Sadece Mart-Temmuz pandemi döneminde YADEM çağrı merkezine 2000’e yakın çağrıya çözümler ürettik ve ihtiyaç sahiplerine ulaştık” denildi. YADEM tarafından pandemi döneminde market alışverişi, ilaç temini, hastane ve banka işleri, gıda ve sıcak yemek dağıtımı ile psikolojik desteklerin de sunulduğu paylaşıldı.

2 önemli proje
“Yaşlılarımız için 2 önemli projeyi daha hayat geçirdik. Kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına ‘Takip Cihazı’ teslimlerini gerçekleştirdik ve Sakarya’da yıllardır süregelen kaybolma vakalarının önüne geçtik. Yine 2020 yılı içerisinde ‘Hasta Yıkama Yatağı’ hizmeti ile bu konuda sıkıntı yaşayan ailelere kolaylık sağladık. Büyükşehir Belediyesi YADEM olarak hayatın her anında yaşlılarımızın yanındayız. Bu vesileyle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, tüm yaşlılarımıza sağlıklı bir hayat diliyoruz” ifadelerine yer verildi.