Uzunçarşı'da Çalışmalara Başlanıyor

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun talimatıyla Uzunçarşı’da altyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Rüstem Keleş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Başkanımız daha önce Uzunçarşı’nın komple elden geçirileceğini açıklamıştı. Bizde SASKİ olarak gerekli hazırlık çalışmalarını yaptık. Kısa bir süre içerisinde çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.  

Şebekeler komple yenilenecek
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Uzunçarşı’nın tarihi dokusuna uygun bir şekilde yeniden rehabilite edileceğini söyledi. Rüstem Keleş, “Uzunçarşı’nın altyapısı komple rehabilite edilecek. Yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu sistemleri yeniden yapılarak uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanımı sağlanacak. Şebekelerin yenilenmesinin ardından da tarihi dokusuna uygun bir şekilde kaplama yapılacak. Ayrıca Uzunçarşı’da tarihi dokuya uygun bir çeşme yapmayı da düşünüyoruz” diye konuştu.

Çalışma bir ayda tamamlanacak
17 Nisan’da çalışmaya başlayacaklarını kaydeden Rüstem Keleş, “17 Nisan’da çalışmaya başlayıp, 17 Mayıs’ta çalışmayı bitirmeyi planlıyoruz. Gece ve gündüz çalışarak kısa bir süre içerisinde tamamlamayı planladığımız çalışma süresince esnaflarımızdan da destek bekliyoruz. Şehrin diğer altyapı kurumları olan Türk Telekom ve AGDAŞ’a da haber verdik. Kazı dönemi içerisinde kendilerinin de burada bir çalışması olacaksa bunu yapacaklar. Böylelikle inşallah 17 Mayıs’tan sonra Uzunçarşı Tarihi dokusuna uygun sorunsuz bir çarşı olarak Sakaryalılara hizmet vermeye devam edecek” şeklinde konuştu.