Usta' Sakaryalılarla Buluşuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarılı yönetmen Bahadır Karakaş’ın ilk filmi ‘Usta’yı Sakaryalı sanatseverlerle buluşturuyor. ‘Usta’ filmi 12 Mayıs 2009 Salı günü saat 17.00’da ücretsiz olarak AKM’de Sakaryalı sanatseverlerle buluşacak. Film gösterimi öncesinde söyleşi de gerçekleştirilecek. Yönetmen Bahadır Karakaş, Sakaryalıların sorularını cevaplayacak.

 

Bahadır Karakaş kimdir?

1965 yılında Adapazarı’nda doğdu. 1991 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nden birincilik derecesiyle mezun oldu. Film sektöründe yaklaşık bir yıl yönetmen yardımcısı olarak deneyim kazandıktan sonra özel bir burs kazanarak Los Angeles’a gitti.
Oscar’ları dağıtan Akademi’nin 1929 yılında kurduğu, ABD’nin en seçkin sinema okulu USC Sinema Sanatları Okulu’na başvuran 14.000 kişi arasından seçilen 100 kişi arasına girerek üç yıllık bir master programına kabul edildi. Hem Hollywood’un, hem de bağımsız Amerikan sinemasının en seçkin isimleri tarafından verilen üç yıllık bir üst düzey yönetmenlik eğitiminden sonra 1996 yılında MFA derecesiyle mezun oldu.
USC’den mezun olduktan sonra Türkiye’nin ve dünyanın değişik festivallerinde sergilenen birçok kısa metrajlı film ve belgesel yapan Bahadır Karataş, iki yıl yaşadığı Hollanda’da uzun metrajlı bir sinema filmi senaryosu yazdıktan sonra İstanbul’a döndü ve bugüne kadar yaklaşık 150 reklam filmi yönetti. Birçok uluslararası ve yerli markanın ödül kazanan imaj filmine yönetmen olarak imza attı.

Yönetmenliğini yaptığı belgeseller
1991 Kazlıçeşme
1991 Porsuk’un Öteki Yakası

Yönetmenliğini yaptığı kısa filmler
1996 Memory Is A Foreign Country
1999 Film Bu Ya