Sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Üretim öncelikli politikalar güçlü Türkiye idealimize ulaşmak için atılan adımlardır. Üretim kültürünün güçlenmesi, ihracatta oluşan büyüme yönlü grafikler, istihdam imkânları ve iş birliği inşallah şehrimizin en büyük kazanımı olacak, Sakarya ülkemizin yıldızı parlayan şehirlerinden biri olmaya devam edecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Ramada Otel’de gerçekleştirilen buluşmada Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Sakarya Defterdarı Müslim Eser, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya Gümrük İl Müdürü İbrahim Aksoy, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Furkan Beşel, Ziya Cevherli, Ali Oktar, Bedrullah Erçin, Başkan Danışmanı Mustafa Ak ile iş insanları yer aldı.

Çok sayıda firma katıldı
DAİKİN, ASAŞ, Goodyear, Türk Traktör, Ege Kimya, Subor Boru, Nova Sünger, Çak Tekstil, Akgün Seramik, Şenpiliç, Gedik Kaynak, Köksan, NOKSEL, AKPA Alüminyum gibi Sakarya’da faaliyet gösteren şirketlerin temsilcilerinin yer aldığı toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, detaylı bir sunum yaptı.

Ortak hedeflere birlikte ulaşacağız
Davete icabet eden tüm iş insanlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, yatırım ve projelere ilişkin görüşleri almak, katılımcı belediyecilik anlayışını güçlendirmek adına bir arada olmaya devam edeceklerini ifade etti. Yüce, “Yaklaşık 2 yıldır küresel bir salgınla mücadele ediyoruz. Dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne neden olan salgın, ekonomi başta olmak üzere her alanda etkisini hissettiriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte talepleri karşılamaya, sıkıntıları gidermeye gayret ettik. Bugün buradaki birlikteliğimizin temel noktası şehrimizde ekonomik iş birliğini güçlendirmek adına ne gibi projeler geliştirebileceğimizi, nasıl bir yol haritası belirleyeceğimizi konuşmaktır. Bugün alacağımız kararlar ortak hedeflerimize ulaşabilmek için önem arz ediyor. Şehrimizin mevcut potansiyelinden azami verim elde edebilmeli, daha fazla faydalanmalıyız” diye konuştu.

Üretim öncelikli politikalar güçlü Türkiye’ye ulaşmak için
Başkan Yüce, “Dünya genelinde ekonomideki dalgalanmalarda, pandemi süreci ve finansal gelişmelerin etkisi bulunuyor. Ülkemizde ise döviz kuru artışı, kısa vadede ekonomimizi olumsuz etkiliyor gibi görünse de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz artırımına dayalı politikalardan ziyade üretim öncelikli politikalar uygulayarak Güçlü Türkiye’ye ulaşma ideali yatmaktadır. Üretimi önceleyen bir ülke olma yolunda merkezi hükümetin teşvik ve desteklerinin yanı sıra yerel yönetimlere de önemli rol düşmektedir. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde faaliyet gösteren firmalarımızın bugüne kadar olduğu gibi her zaman destek olmaya devam edeceğiz.”

İhracat rakamlarından gurur duyuyoruz
Pandemi dolayısıyla ekonomide yaşanan küçülmelere rağmen Sakarya’nın ihracatta yeni rekorlara imza attığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Türkiye İhracatçılar Meclisinin verilerine göre 4 milyar 565 milyon 171 bin dolarlık ihracatıyla ülkemizin en çok ihracat yapan 7. şehridir. Ülkemizde ve şehrimizde büyüme yönündeki grafikler sizlerin emeğiyle gerçekleşti. Bunun için her birinize hassaten teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni ulaşım ağları talebi artıracak
Başkan Ekrem Yüce, 2,5 yıllık süreçte Sakarya için 2.2 milyar liraya ulaşan yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Sizlerin bu emeklerine karşılık bizler de her daim sizin yanınızda olmaya çalıştık. Hayata geçirdiğimiz tarımsal projeler ile kendi kendine yeten şehirlerden biri olarak dünyada anılmak istiyoruz. Sakarya’mıza alternatif bir otoban girişi için hazırlıklar tamamlandı, kamulaştırmalar yapıldı. Yapılacak yeni giriş ile Sakarya şehir içi ulaşımını otoyollar ile bağlayacağız. Böylece hem OSB’ler arası bağlantıyı tesis edecek hem de OSB’lerle otoyollar arasında alternatif bir güzergâh oluşturacağız. Bu proje ile Karasu Limanın hinterlandının gelişmesine katkı sağlayacağız. Alternatif bağlantı yolları ve güzergâhlarıyla limanın ulaşım ağlarıyla bağlantısını güçlendireceğiz.”

Sanayici ve yatırımcılarımızın yanındayız
Büyükşehir Belediyesi olarak sanayici ve yatırımcının yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek sözlerini tamamlayan Başkan Ekrem Yüce, Büyükşehir’in her şeyde ve her yerde olmayı sürdüreceğini belirterek, “Üstyapıda 1 milyon tonun üzerinde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Altyapıda da 650 kilometreyi aşan yeni hatlar inşa ettik. Üretim ve pazarlama çalışmalarımız, SERA A.Ş ve FİDAN A.Ş bünyesindeki yeni modellerimiz, şehrimize değer katacak proje ve yatırımlarımızla Sakaryamıza değer katmaya devam edeceğiz. Rabbim birlikteliğimizi daim eylesin.”