Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık. Projemizi hazırladık. Yaklaşık bin 500 metrekarelik alanda yeni bir meydan ve yer altı şadırvanı inşa edeceğiz. İnşallah kısa sürede ihaleye çıkacak ve derhal çalışmalarımızı başlatacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi kamuoyuna açıkladı. Tozlu Camii çevresinin yenileneceği proje ile bin 500 metrekarelik alanda yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, proje çalışmalarının tamamlandığını kısa süre içerisinde yapım ihalesine çıkacaklarını müjdeledi. 

Unkapanı Meydanı projesi hazır
Meydanları şehirlerin özel alanları olarak tanımlayan Başkan Ekrem Yüce, “Meydanlar bir şehrin vitrini, kültürel izlerinin yansıması, toplumun bir araya geldiği yerlerdir. Şehircilik anlayışımızda da medeniyet tasavvurumuzda da insanların nefes aldığı mekânlar geçmişten günümüze özel bir öneme sahip olmuştur. Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık. Projemizi hazırladık. Yaklaşık bin 500 metrekarelik alanda yeni bir meydan ve yer altı şadırvanı inşa edeceğiz. İnşallah kısa sürede ihaleye çıkacak ve derhal çalışmalarımızı başlatacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Toplu taşıma araçlarına uygun yer
Unkapanı Meydanı’nda bulunan toplu taşıma araçlarının da esnafla birlikte yapılacak istişareler neticesinde uygun yerlerde faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “İnşallah hem meydan yeni yüzüne kavuşacak hem de toplu taşıma esnafımız daha modern bir ortamda çalışmalarını sürdürecek. Ağaçları, oturma alanları, yeraltı şadırvanı ve sosyal donatıları ile Unkapanı Meydanı bölgenin cazibesini arttıracak” diye konuştu.