Bu yıl 6.’sı düzenlenecek Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nin tanıtım programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizin doğal güzelliklerini, tarihi eserlerini ve muazzam kültürünü belki de tüm dünyaya tanıtacak olan bu film festivalinin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ise festivalde emeği geçen tüm destekçilere teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek 6. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nin tanıtımı yapıldı. Ormanpark’ta gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, BİK Sakarya Şube Başkanı İbrahim Çorbacı, AA Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş, SGB Başkanı Zeki Aydıntepe, bürokratlar, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı. 6. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali 20-21-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği paylaşılırken, festival kapsamında düzenlenen ödül heykelciliği, logo ve afiş yarışmaları kazananlarına ödülleri takdim edildi.

Festival öğrencilerin şehrimize uyumunu arttıracak
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, “Bu yıl festivalimizin 6.’sını düzenliyoruz. Daha önceki yıllarda ‘Golden Pumpkin’ adıyla düzenliyorduk. Üniversitemize maal etmiştik. Şimdi ise şehrimize özgün olacak bir Sakarya’mızın film festivali olsun istiyoruz. O nedenle adını Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali olarak kullandık. Organizasyonun amacı öğrenci arkadaşlarımızın şehrimizle iyice kaynaşması, bir araya gelmesidir. Festivale sadece öğrenci arkadaşlarımız katılabiliyor. Bu neden öğrenci arkadaşlarımızın şehre uyumu adına önemli bir organizasyon olacak. Tüm Türkiye’de ki öğrencilere Sakarya’da bir film festivali düzenlendiğini duyurmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Büyükşehir Belediyemize ve üniversitemize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Şehrimizi kültür alanında ileri taşıyacak
SAÜ Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Belediyemizle üniversitemizin iletişim fakültesinin daha organize daha uluslararası ve şehre mal olmuş kısa film yarışması için buradayız. Üniversiteler bilgi üretir, araştırma yapar. Bunların ürüne dönüşmesi ise şehrimizdeki paydaşlarımızla faaliyete dönmesi için böyle organizasyonlar önem arz ediyor. Bu yıl altıncı kez düzenleyeceğiz. Daha önceki yarışmalarını üniversite içinde yapmıştık. Hocalarımızın daha da geliştirelim tavsiyesi sonrasında üniversitemizin de vizyonluyla örtüşmesiyle beraber şehrimize mal etmek adına Sakarya film festivaline dönüştürdük. Bu tür etkinlikler şehre değer katan etkinliklerdir. Şehre kültür alanında daha ileri taşıyacak kentlilik bilincinin yansıtan bir faaliyet olacağına inanıyoruz. Bu faaliyetleler artarak ilerlemesi için katkı sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve tüm destekçilerimize teşekkür ederim” dedi.

Sanatsal faaliyetleri çok önemsiyoruz
Yurt içinde ve dışında birçok uluslararası film festivallerine katıldığını ve Sakarya’da gerçekleşecek bu tür organizasyonlara desteklerini sürdüreceğini açıklayan Başkan Erkem Yüce, “Bu tip sanatsal faaliyetlerin yaygınlaşmasını ve desteklenmesini çok önemsiyoruz. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’da özellikle genç sanatçıların desteklenmesine çok önem veriyor. Ülkemizdeki pek çok sanatsal, kültürel ve sportif faaliyet Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde yürütülüyor. Biz de Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği bu ufku mümkün olduğu kadar hayata geçirmek için çalışıyor, gençlerimize ve sanatçılarımıza destek olmak için her türlü katkıyı sağlamaya gayret ediyoruz. Bu kısa film festivalini de bu noktada değerlendirmek gerekiyor. Şehrimizin doğal güzelliklerini, tarihi eserlerini ve muazzam kültürünü belki de tüm dünyaya tanıtacak olan bu film festivaline katılan tüm sanatçılarımızın, gençlerimizin emeğine büyük saygı duyduğumu belirterek Sakarya Kısa Film Festivalinin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.