Ulaşımdaki Aksaklıklar Giderilecek

Tarihi konak restore edilecek
Gündemde görüşülen 50. maddeye göre Yahyalar Mahallesi’ndeki Zabit Efendi Konağı’nın aslına uygun yeniden yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanına ve belediye encümenine yetki verildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, 1999 depreminde konağın hasar gördüğü ve yeni yapılacak çalışma ile konağın aslına uygun yeniden yapılacağı belirtildi. Şehrin tarihi ve kültürel kimliğine sahip çıkmak adına böyle bir çalışma yapacaklarını belirten belediye yetkilileri, çalışmanın kısa zaman sonra başlayacağını söyledi.

Ulaşımdaki aksaklıklar ortadan kaldırılacak
Meclis toplantısına gündem dışı yapılan konuşmalar damgasını vurdu. Sorulan bir soru üzerine şehir merkezindeki trafik düzenlemeleri ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Yusuf Alemdar, trafik düzeninde bazı aksaklıkların var olduğunu, bu aksaklıkların en kısa zamanda ortadan kaldırılacağını söyledi. Yusuf Alemdar, “Şehir merkezinde bazı noktalarda yoğunluklar oluyor. Fakat bu dünyanın her yerinde böyledir. Şehir merkezindeki trafiği, şehirlerarası trafik gibi düşünemeyiz. Sakarya’da büyük bir trafik sorunu olduğundan bahsetmek çok doğru olmaz. Yeni düzenlemeden sonra bulvarda ciddi bir rahatlama oldu. 1. Geçit ve 2. Geçit’te yaşanan sorunların çözümü için burada yeni düzenleme çalışmalarına başlandı. O bölgelerdeki sorun da çözüme kavuşturulacak. Yani şehir merkezindeki trafik düzeninde bazı aksaklıklar var. O aksaklıklar en kısa zamanda ortadan kaldırılacak” dedi.
Meclis toplantısı gündem dışı görüşmelerden sonra sona erdi. Büyükşehir Meclisi bundan sonraki toplantısını 10 Ekim tarihinde gerçekleştirecek.

Zabit Efendi Konağı