Ulaşımda Yeni Adımlar AtılıyorUlaşımda Yeni Adımlar AtılıyorUlaşımda Yen

Binişlerin artık Kart 54 ile yapılacağını ifade eden Metin Küçük, “Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, göreve gelir gelmez ulaşımdaki sorunların çözülmesi talimatını vermişti. Biz de hemen çalışmalara başladık. İlk olarak bütün sorunları masaya yatırdık. Kamuoyumuzun da yakından bildiği gibi ulaşım filomuzu yenilemekle işe başladık. 20 adet yeni otobüs alarak ulaşım filomuzu gençleştirdik. Ardından ulaşımda akıllı kart sistemini hayata geçirdik. Kart 54 ismini verdiğimiz akıllı ulaşım kartı, 23 Aralık’tan itibaren kullanılmaya başlandı. Tabi bir deneme süresi olması gerekiyordu. 4 ay gibi bir süre hem paralı binişler hem de Kart 54 sistemi birlikte devam etti. Şimdi artık paralı binişleri ortadan kaldırıyoruz. 1 Mayıs’tan itibaren belediye otobüslerinde binişler parayla değil, Kart 54 ile gerçekleştirilecek” dedi. 

Özel halk otobüsleri de kullanacak
Kart 54’ün faydalarından da bahseden Metin Küçük, Özel Halk Otobüsleri’nde de Kart 54 sistemine geçeceklerini belirtti. Metin Küçük’ün ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Turan ise Kart 54 ile alakalı detaylı bilgiler verdi. Fatih Turan, “Kart 54 ulaşım sistemimizde önemli bir kilometre taşı. Akıllı ulaşım kartı sayesinde hangi duraktan kaç kişinin bindiğini anlık görebiliyoruz. Ayrıca kaç yolcu taşıdığımızı, hangi durakların ek sefere ihtiyacı olduğunu da kolaylıkla tespit edebiliyoruz. Bunun yanında Kart 54, parayla binmek gibi çağdışı bir uygulamayı ortadan kaldırmış oluyor” dedi.


Fatih Turan, Kart 54’e Sakaryalıların ilgisinden memnun olduklarını da belirterek, bu zamana kadar 15 bin kart satışının yapıldığını dile getirdi. Özel Halk Otobüsleri’nde de bu uygulamaya geçeceklerini belirten Turan, “1 Mayıs’tan itibaren Yenikent’e çalışan Özel Halk Otobüsleri’nde de Kart 54 sistemine geçiyoruz. Bütün özel halk otobüslerinde Kart 54 sistemine geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. En geç 2010 yılının sonunda bütün olarak Kart 54’ü kullanacağız” diye konuştu. 

Hızlı, ucuz ve pratik bir kart
Fatih Turan’ın ardından E-Kent Genel Müdürü Vahit Özkan’da kısa bir değerlendirme yaptı. Kart 54’ün ucuz ve pratik bir kart olduğunu ifade eden Vahit Özkan, “Modern şehirciliğin gerektirdiği ileri teknoloji çözümleri sunan E-Kent ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanmış olan sözleşme gereği Sakarya’da belediye otobüslerinde nakit kullanımı 1 Mayıs 2010 tarihinde kalkıyor. Gerçekleştirilen düzenlemeyle Sakarya halkı nakit yerine hızlı, pratik ve ucuz Kart 54 ile belediye otobüslerinde yolculuk edecek” dedi.