Ulaşımda S Plakalı Dönem Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin servis taşımacılığı sektörüne standart getirecek uygulaması S Plakada esnaf plakalarına kavuştu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 3 Ağustos 2015’te başlayan sürecin sonlandığını; 16 ilçede 3 bin esnafın yeni uygulamadan yararlanacağını açıkladı. Pistil ayrıca 1 Nisan (bugün) itibari ile S plaka sahibi olmayan esnafın servis taşımacılığı yapamayacağını belirtti.

3 Bin Plaka
Fatih Pistil şunları söyledi; “Servis taşımacılığı sektörüne standart getiren S plaka uygulamasında 1 Nisan itibari ile önemli bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Bugün Sakarya’da S plakalı dönem başladı. 3 Ağustos 2015’te başlayan hazırlık ve başvuru süreci 31 Mart’ta sonlandı. 16 ilçemizin tamamında 3 bin esnaf artık S plakaları ile hizmet sunacak. 1 Nisan itibari ile plaka sahibi olmayan hiçbir esnaf servis taşımacılığı yapamayacak. Bu anlamda denetimlerimiz de başladı. Okul servisi veya fabrika servisi olsun; şayet S plaka sahibi olunmamış ise artık servis taşımacılığı yapılamayacak. Bu konuya bir kez daha dikkat çekmek istiyorum.”

Servis Taşımacılığına S Plaka Zorunluluğu
“Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığımızla gerekli sözleşmeyi daha önce yapan öğrenci servisleri konusunda bir istisna getirdik. Bu sözleşmeler daha önceden yapıldığı için sözleşmesi olup S plaka almamış olan esnaf, eğitim sezonu sonuna kadar servis taşımacılığı yapabilecek. Eğitim öğretim yılının sonlanmasının ardından sözleşme sona erecek ve bu esnaflarımız servis taşımacılığı yapamayacak. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına uygulamada böyle bir istisnai durum oluşturduk. Bundan sonra her türlü servis taşımacılığı için S plaka zorunluluğu geldi.”

Tescil İçin Son Tarih 29 Nisan
“Bir diğer önemli husus ise S plaka almaya hak kazanan 3 bin esnafın tescil işlemleriyle ilgili. 29 Nisan Cuma gününe kadar plaka sahipleri İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurup, tescil işlemlerini tamamlamalılar. Aksi halde S plaka hakkı yasal gerekçeler çerçevesinde kaybedilmiş olur. S plaka sahibi esnaf kardeşlerimizin mağduriyet yaşamamaları için bu konuya ayrı bir hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Ayıca plakanın askıya alınması konusu önemli. Bir yıl içerisinde 2 aydan fazla olarak plaka askıya alınacaksa bu UKOME kararı ile mümkün olacak. Burada esnafın gerekçesini alacağız. UKOME onay verirse plaka askıya alınacak.”