İstanbul’da meydana gelen ve Sakarya’da da hissedilen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından AKOM’da bürokratlarından brifing alan Başkan Ekrem Yüce, “Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde. Süreci titizlikle takip ediyoruz. Rabbim bizleri beterinden korusun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, merkez üssü İstanbul olan ve Sakarya’da da hissedilen 5.8 şiddetindeki depremin ardından AKOM’da durum değerlendirmesinde bulundu. 20 yıl önce yaşanan 1999 depreminin ardından ilk kez bu şiddette bir depremle karşılaştıklarının altını çizen Başkan Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi olarak teyakkuz halinde olduklarını ifade ederek, bürokratlarından son duruma ilişkin bilgiler aldı.

Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz
Depremin ardından geçmiş olsun dileklerini paylaşarak Başkan Ekrem Yüce, “İstanbul'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şehrimizde de hissettik. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. En büyük tesellimiz de can kaybının olmaması. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde. Dikkati hiçbir zaman elimizden bırakmayacağız. Süreci titizlikle takip ediyoruz. Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) 24 saat boyunca açık olarak hemşehrililerimizn hizmetinde olacak. Şehrimize, İstanbul’a ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. İnşallah huzurlu ve sağlıklı bir biçimde geleceğimizin yürütülmesini temenni ediyorum. Rabbim bizleri beterinden korusun” dedi.

Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi hızla inşa edilecek
Afetlere karşı bilinçli bir şehir oluşturma hedefiyle paylaştıkları Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi’ni hızla inşa etmek için gereken adımları atacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Afet anında ne yapılması gerektiği noktasında bilinçli bir şehir oluşturma hedefimizin bir parçası olan Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız. Yatay mimari anlayışını şehrimizde daha da kuvvetlendireceğiz. Asıl öldüren deprem değil, yanlış ve sağlam olmayan yapılaşmadır. Yaşadığımız üzücü olay ciddi bir ikazdı. İnşallah bu ikazı en iyi şekilde okuyarak, adımlarımızı atacağız” dedi.