Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü, belediye otobüsü şoförlerine yönelik ileri sürüş teknikleri eğitimi düzenledi. Eğitimlerde şoförlere kriz yönetimi, yolcularla iletişim, stres yönetimi ve direksiyon hakimiyeti gibi konularda önemli bilgiler verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşıma araçları şoförlerine yönelik ileri sürüş teknikleri eğitimi düzenlendi. Toplam 165 belediye otobüsü şoförünün katıldığı teorik ve pratik eğitimlerde şoförlere kriz yönetimi, direksiyon hakimiyeti, yolcularla iletişim ve stres yönetimi gibi konularda önemli bilgiler verildi.

Hedef maksimum memnuniyet
Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Toplu taşımada maksimum memnuniyeti sağlamak, vatandaşlarımıza en güvenilir hizmeti sunmak adına belediye otobüsü şoförlerimize ileri sürüş teknikleri eğitimleri düzenledik. Alanında uzman eğitimciler 165 belediye otobüsü şoförümüze 5 saat teorik ve 1 saat pratik olmak üzere defansif, güvenli ve emniyetli sürüş teknikleri eğitimleri gerçekleştirdi. Şoförlerimiz bu eğitimlerde direksiyon hâkimiyeti, fren mesafe kontrolleri, hızlanma, engelden kaçma ve park etme gibi önemli konularda becerilerini geliştirip, oturuş pozisyonu, emniyet kemeri kullanımı, yolcularla iletişim, stres yönetimi, öfke kontrolü sağlama gibi hususlarda detaylı bilgiler edindiler. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve güvenli hizmeti sunmak adına belediye otobüsü şoförlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sunacak eğitimlerimize devam edeceğiz” denildi.