Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimde verimliliği arttıracak bir çalışmayı daha tamamladı. Şehirde bulunan toplam 134 bin 70 metre kapalı drenaj kanalı temizlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı kış aylarında çiftçi için büyük olumsuzluklara yol açan şehir genelindeki toplam 134 bin 70 metre kapalı drenaj kanallarının temizlik işlemlerini gerçekleştirdi. Mahsullerin sular altında kalmaması için yoğun bir mesaiyle gerçekleştirilen temizleme çalışmaları kapsamında 9 ilçe toplam 40 mahallede drenaj kanalları açıldı. Tarımsal üretimde verimliliği arttırmaya yönelik adımları ivedilikle hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin de yüzünü güldürdü.

9 ilçe 40 mahallede drenaj kanalları temizlendi
Bu kapsamda Adapazarı’nın İkizcemüslim, Çaltıcak, Acıelmalık, İkizceosmaniye, Nasuhlar ve Karadere Mahallerinde 28 bin 600 metre olmak üzere Söğütlü’nün Akçakamış Mahallesinde 4 bin 500 metre, Ferizli’nin Doğancı, Seyifler, Ağacık, Osmanağaçift, Tokat, Sinanoğlu ve Konuklu Mahallesinde 29 bin 500 metre, Karasu’nun Adatepe ile Konacık 13 bin 200 metre, Kaynarca’nın Ziamed, Küçük Kışlar, Cebek, Gürpınar ve Kırcaali Mahallerinde 18 bin 320 metre, Akyazı’nın Kızılcıkorman, Eskibedil ve Bediltahirbey Mahallerinde 12 bin 400 metre,  Hendek’in Paşaköy, Sivritepe, Aşağı Çalıca, Yukarı Çalıca, Soğuksu, Tuzak ve Akarca Mahallerinde 18 bin 450 metre, Arifiye’nin Fuadiye Mahallesinde bin 200 metre ve Erenler ilçesinin Hasanbey, Şükriye ile Büyük Esence Mahallerinde 7 bin 900 metre drenaj kanalı temizlenerek toplamda 134 bin 70 metre kapalı drenaj kanalı temizlendi.