Toçoğlu'ndan SAÜ'ye Destek

Türkiye’ye örnek olacak
SAÜ’nün bu eğitim modeli ile nitelikli bireyler yetiştirmede Türkiye’ye örnek olacağını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu “Üniversitemiz bu projesi ile Türkiye’de nitelikli eleman yetiştirme konusunda örnek olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda en iyi hizmeti şehrimize kazandırmak adına hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mesleki eğitim almış nitelikli personelin kurumumuza katkısının yanında, öğrencilerimizin de kurumumuzda geleceği hazırlanması, tecrübe kazanması bizleri memnun edecektir” şeklinde konuştu.

Nitelikli elemanlar yetişecek
Üniversite olarak üniversite-sanayi işbirliğine çok önem verdiklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, “Üniversite olarak Sakarya’nın sorunlarına uzak kalmıyoruz. Bu proje Sakarya’daki sanayinin nitelikli insan ihtiyacını karşılayacak bir proje olmanın yanı sıra tüm Türkiye’de model olacak bir projedir. Üniversite-sanayi işbirliğinin çok güzel bir örneği olan projemize büyük destek veren ve yakın ilgisini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’de iş imkânı
3+1 Projesi ile Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören meslek yüksekokulu öğrencileri 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersler görürken, 1 dönemini de kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışarak geçirecek. Böylece öğrenciler üniversite okurken iş hayatıyla tanışma fırsatı bulacak ve hayata bir adım önde başlayacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol, Sakarya Üniversitesi öğrencilerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarında 1 yarıyıllık dönemde çalışma imkânı sağlayacak.