Büyükşehir Tıp Merkezi 2015 yılı faaliyet raporu açıklandı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, “Bu yıl da herkes için sağlık dedik, yaklaşık 92 bin vatandaşımızın muayenesini gerçekleştirdik. Çalışmalarımız artarak sürecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’nde 2015 yılı faaliyet raporu açıklandı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Uzman hekim kadrosu, tam donanımlı araç gereçleri ve çok çeşitli çalışmaları ile Sakarya’nın sağlığı Büyükşehir Tıp Merkezi’ne emanet. Bu yıl da herkes için sağlık dedik, yaklaşık 92 bin vatandaşımızın muayenesini gerçekleştirdik. Çalışmalarımız artarak sürecek” diye konuştu.

Herkes İçin Sağlık
Sarı açıklamalarına şöyle devam etti; “2015 yılı içerisinde birçok alanda çalışmalarımızı sürdürdük. Hekim, idareci ve teknik kadrodan oluşan 37 personelimiz ile birlikte 7 bin 232 hastamızın pansuman ve enjeksiyonunu gerçekleştirdik. Bin 31 hastamızın elektro kalp grafiği, 6 bin 974 hastamızın da röntgen çekimleri yapıldı. 140 bin 902 adet tahlil işleminin yanı sıra, 531 hastamızın şehir içi ve dışındaki hastanelere nakli gerçekleştirildi. Ayrıca 139 adet de hasta yatağı hanelere teslim edildi.”

Eğitsel Çalışmalar
“Koruyucu sağlık hizmetlerimiz çerçevesinde alanında otorite olarak değerlendirilen, Türkiye’nin tanınmış sağlıkçılarını şehrimizde ağırladık. Kendilerini Sakaryalı hemşerilerimizle buluşturduk. Diş taramalarını dönem dönem sürdürerek, ağız ve diş sağlığı konularında öğrencilerimizi bilgilendirdik. Yine eğitsel çalışmalarımız kapsamında vatandaşlarımızın doğal afet, yangın ve günlük yaşamında karşılaşabileceği olası kazalara karşı hazırlıklı olmalarını sağladık.”