Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından Orman Park’ta düzenlenen istişare toplantısında konuşan Daire Başkanı Semih Bayraktar, “Temizlemenin en kolay yolu kirletmemektir. Bu bilinçle hareket edersek daha temiz bir şehir ve çevrede yaşama imkânına kavuşmuş oluruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, daha temiz ve yaşanabilir Sakarya hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe temizlik ve zabıta müdürleriyle bir araya geldi. Ormanpark’ta gerçekleştirilen toplantıda Adapazarı, Serdivan ve Erenler Belediyeleri’nin temsilcileri yer aldı.

Çevre ve görüntü kirliliğiyle mücadele
Toplantıda konuşan Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar; “Yerel yönetimler olarak çalışma alanlarımızla ilgili istişarelerde bulunmak ve sorunlara kalıcı çözümler bulmak için belirli zamanlarda bir araya geliyoruz. Bugün de çevre ve görüntü kirliliğiyle mücadelede belediyelerimiz tarafından yapılan ya da yapılması gereken çalışmalar için toplandık” diye konuştu.

Sorumluluk hepimizin
Çevre sorunlarının henüz ortaya çıkmadan kaynağında önlenmesi ya da ortaya çıkmışsa en kısa zamanda çözülmesi için aralıksız olarak çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, “Aslında çevre temizliğiyle ilgili belediyelerimizin sorumluluğu yanında tüm toplumun sorumlulukları var. Yaşadığımız yerlerde bizleri gerçekten rahatsız eden onlarca olumsuzlukla karşılaşıyoruz. Gelişigüzel ve zamansız çıkarılan çöpler, inşaat atıklarının boş alanlara bırakılması, yüksek sesle müzik ile gereksiz korna seslerinden ortaya çıkan gürültü kirliliği, reklam, afiş ve tabelalarının kamu ortak alanlarına izinsiz ve kaçak asılması bu olumsuzluklardan bazıları olarak görünüyor” ifadelerini kullandı.

Gelecek nesiller için temiz çevre
Vatandaşlardan bu konularda hassasiyet beklediklerini belirten Bayraktar, “Temizlemenin en kolay yolu kirletmemektir. Bu bilinçle hareket edersek daha temiz bir şehir ve çevrede yaşama imkânına kavuşmuş oluruz. Geleceğimiz olan nesillerimize bize emanet olarak verilen çevreyi temiz bir şekilde bırakmak durumundayız. Bu bilinçle çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.