Temiz Tuvaletler Kampanyası Başladı

Dünyanın üçte biri su sorunu ile karşı karşıya
Dünyadaki su talebinin her geçen gün büyük bir hızla arttığını kaydeden Rüstem Keleş, “Dünyadaki su talep artışı nüfus artışının 2 katı. 2050 yılında dünya nüfusunun 10-12 milyar olması bekleniyor. Bugün bile dünya nüfusunun üçte biri sağlıklı içme suyu bulma noktasında sıkıntı yaşıyor. Ayrıca içilebilir su kaynaklarının yüzde 85’inin dünya nüfusunda sadece yüzde 12’ye tekabül eden bir kitlenin kullanması da düşündürücüdür” dedi. Proje hakkında da bilgiler veren Rüstem Keleş, “Projede ilk etapta 350 öğretmene eğitim semineri verilerek 7500 öğrenciye ulaşılması sağlanacak. Daha sonra İl Müftülükleri ve Belediyelerin Temizlik İşleri departmanları ile yaygınlaştırılarak tüm Sakaryalıların temiz tuvalet kullanımı ve su tasarrufunu benimsemelerini sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Bilinçli bireyler
Rüstem Keleş’in ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Başar ise, öğrencilerin sağlığının korunması ve sağlık kalitesinin arttırılmasının gerektiğini belirterek, projenin hayırlı olmasını temenni etti. Başar’ın ardından konuşan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, “Tuvalet temizliği ve hijyen sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor. Tuvaletlerin yanlış kullanımı ve hijyen kurallarının doğru uygulanmaması, insan sağlığını tehdit eden birçok hastalığa neden oluyor. Biz de OPET olarak, istasyonlarımızdaki hizmet kalitesini artırmak amacıyla başladığımız Temiz Tuvalet Kampanyası ile toplumun dikkatini bu önemli konuya çekmek ve daha bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için 11 yıldır çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz” dedi.

 

Sakarya’da olmaktan mutluyuz
Temiz Tuvalet Kampanyası’nın kapsamını her geçen gün genişlettiklerini ve daha çok insana ulaşmak için çaba sarf ettiklerini belirten Nurten Öztürk, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını şöyle ifade etti: “Sakarya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne destek olmaktan, OPET Temiz Tuvalet Kampanyası’nı ilinize   taşımaktan son derece memnunuz. Bu projenin başarı ile yürüyeceğine ve OPET istasyonlarında yakaladığımız değişimi Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de kendine ait tüm alanlarda yakalayacağına, inancımız tamdır.

 

Önemli olan doğruların yapılması 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise proje ile ilgili,“Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, bir taraftan bu şehrin temel alt yapı sorunlarını kalıcı olarak çözmeye çalışırken, diğer taraftan, sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veriyoruz. Belki alt yapı çalışmaları gibi, bu tür sosyal projeler de çok görünür olmayabilir. Ama bizim için önemli olan, bir şeyin görünür olması ya da olmaması değildir. Bizim için önemli olan doğru şeylerin yapılmasıdır. Örneğin bu iş önemsizdir demeden, atık pil toplama faaliyetleri yürütüyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak bizim temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ulaşımdan sosyal hayata katılımlarına kadar, her alanda engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına öncelik veriyoruz. Aile kurumunu güçlendirmek, aile içi iletişimi geliştirmek ve aile mutluluğunu artırmak için eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. Koruyucu sağlık anlayışını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımıza yönelik beceri kursları düzenliyoruz. Reklam etmeden, onurlarını zedelemeden, imkânlarımız ölçüsünde kimsesizlere, fakirlere, düşkünlere yardım ediyoruz” dedi.  

Farkındalık oluşturma gayretindeyiz 
SASKİ-OPET işbirliği ile yeni bir sosyal sorumluluk projesini başlatmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Toçoğlu, “Daha sağlıklı bir gelecek inşa etme adına, temiz tuvalet, hijyen ve tasarruflu su kullanımı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Başta çocuklarımızdan başlayarak “temiz tuvalet alışkanlığı”, “hijyen bilinci” ve “tasarruflu su kullanımı” konusunda toplumsal duyarlılığı artırmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle, uzun yıllardan beri bu tür sosyal sorumluluk projelerine öncülük eden OPET’e ve özellikle projeye yönelik katkılarından dolayı OPET’in değerli yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

350 öğretmene ders
Konuşmalarının ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk işbirliği anlaşmasına imza attılar.İmza töreninin ardından, yaklaşık 350 kişiden oluşan Milli Eğitim birinci sınıf öğretmenlerine SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş tarafından “Tasarruflu Su Kullanımı” konusunda, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk tarafından ise “Tuvalet Kullanımı ve Hijyen” konusunda ilk eğitim semineri gerçekleştirildi.