Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimde verimliliği arttırmak adına sulama kanallarının bakımını gerçekleştirdi. Çelebi, “Çiftçilerimizin bir sezonda birden fazla mahsul almasına ve ekonomik olarak kalkınmalarına olanak sunmuş olduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarımsal üretimde verimliliği arttırmak adına sulama kanallarının bakımını gerçekleştirdi. Bekirpaşa, Taşlık, Küçükesence ve Büyükesence Mahallelerinden geçmekte olan sulama kanallarının bakımı yapıldı ve çiftçilerin kullanımına sunuldu. Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, tarımda verimliliği arttıracak çalışmanın hayırlı olmasını temenni ederek, çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Tarımda verimlilik artacak
Çelebi, “Tarımda sulama döneminin başlamasıyla birlikte açtığımız sulama kanallarıyla 20 bin dekar tarım alanının sulanması sağlanıyor. Bu noktada çiftçilerimizin bir sezonda birden fazla mahsul alması ve ekonomik olarak kalkınmalarına olanak sunmuş olduk. Teknik ekiplerimiz de sahada çiftçilerimizle iletişim halinde sulama faaliyetlerini incelemede bulundular. Tarımsal sulamadan faydalanan çiftçilerimiz ve mahalle muhtarlarımız, memnuniyetlerini belirterek Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkürlerini ilettiler. İnşallah şehrimiz tarımında kalite ve verimliliği arttırmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.