SASKİ tarafından şehir genelinde sürdürülen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri, Kocaali Karşı Mahalle Ortaokulu ve Kocaali Beşevler Ortaokulu ile devam etti. Eğitimle ilgili düşüncelerini paylaşan Karşı Mahalle Ortaokulu Müdürü Müdit Aytatlı, “Su, her zerresine büyük önem verilmesi gereken çok değerli bir nimet. Çocuklarımız inşallah bu eğitimle öğrendiklerini uygulayacaklardır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından düzenlenen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri, Kocaali Beşevler Ortaokulu ve Kocaali Karşı Mahalle Ortaokulu ile devam etti. Eğitim kapsamında öğrencilere, suyun önemi ve doğru kullanımı, su kaynaklarının korunması, su tasarrufu, atık sular ve bunların arıtılması konularında bilgiler verildi. Eğitim sonunda ‘Su Müfettişi’ ilan edilen öğrencilere SASKİ tarafından hazırlanan eğitim çantaları hediye edildi.

Bu eğitim her yaş grubuna verilmeli
Dünyanın ileride yaşayacağı en büyük sorunun susuzluk olacağını belirten Kocaali Karşı Mahalle Ortaokulu Müdürü Müdit Aytatlı, “Bilinçli Su Kullanımı Eğitimlerinin her yaş grubuna verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Su, her zerresine büyük önem verilmesi gereken çok değerli bir nimet. Çocuklarımız inşallah bu eğitimle öğrendiklerini uygulayacaklardır. Daha da önemlisi bunu çevreleri ve aileleri ile de paylaşmaları olacak. Eğitimci kadrosu olarak bizlerin de bilinçlenmesine vesile olan bir eğitim oldu. SASKİ’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Büyüklerin yanlışlarını düzeltecekler
Kocaali Karşı Mahalle Ortaokulu Matematik Öğretmeni Nurdan Alemdar, “Benim bu sunumda en çok dikkatimi çeken ve hoşuma giden şey öğrencilerimizin ‘Su Müfettişi’ ilan edilmeleri oldu. Bu görevin onları etkileyeceğini, onlara fayda sağlayacağını, böylelikle suyu daha dikkatli kullanacaklarını ve suyun önemi hakkında büyüklerin yanlışlarını düzelteceklerini düşünüyorum” derken, Kocaali Beşevler Ortaokulu Matematik Öğretmeni Merve Özırmak, “Bizler ebeveynler ya da öğretmenler olarak çocukları su konusunda ne kadar uyarsak da önemli bir etki sağlayamıyoruz. Ama bu tarz eğitimler, animasyonlar ve videolar vasıtasıyla çocukların dikkatini daha çok çekerek etkili oluyor” ifadelerini kullandı.