Su Borçlarında Son Gün 2 Mayıs

Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına dair 25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı kanun kapsamında Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 31.12.2011 tarihi öncesine ait alacakların yapılandırmasına devam ediliyor. Kanun kapsamında borçlarını yapılandıranların yüzde 50’lere varan indirim fırsatları yakaladığını kaydeden SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Naci İris, “Torba Yasa’dan yararlanmak isteyen borçlu aboneler çok önemli avantajlar yakalıyor. Yapılandırmadan yararlanan aboneler borçlarını iki aylık taksitler halinde ödeme imkanı yakalıyor. SASKİ kurulduğundan bu yana gerçekleşen en büyük af olan 6111 sayılı kanundan tüm borçluların yararlanmasını vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz” dedi.

İki bin başvuru
Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 2 Mayıs 2011 tarihine kadar mutlaka SASKİ Genel Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini ifade eden Naci İris, “Kurum olarak Torba Yasa ile ilgili olarak başlatmış olduğumuz çalışmada Sakarya’da 15 bin vatandaşımızın bu kanundan yararlanabileceğini gördük. Ancak bugüne kadar 2 bin civarında bir başvuru gerçekleşti. Son başvuru tarihine 15 günden az bir zaman kaldı. Borçlu abonelerimizin son günü beklemeden bir an önce gelerek yapılandırma başvurusunda bulunmalarını önemle hatırlatmak isterim” diye konuştu.

Cumartesi başvuru fırsatı
SASKİ olarak yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladıklarını belirten Naci İris, “Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler için özel bir ekip kurduk. Bu ekip, başvuru için gelen vatandaşlara her konuda yardımcı oluyor. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız ayrıca Cumartesi günü Merkez veznemizden de başvurularını gerçekleştirebilirler” şeklinde konuştu.