Sorunlarımızı Paylaşabileceğimiz Bir Yer VarSorunlarımızı PaylaşabileceğSorunlarımızı Paylaşabileceğimiz Bir Yer Var

Çocuklar için çocuk kulübü

Gelişim Merkezi’nin en rağbet gören kursları Çocuk Kulüpleri oluyor. Merkezde toplam 350 çocuk; satranç, gitar, bilgisayar, İngilizce ve halk oyunları kurslarında eğitim görüyor. Çocuklar bu kurslarda hem eğitim görüyor, hem de kendilerine tahsis edilen mekânlarda gönüllerince oynuyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, çocuk kulüplerinin sayısının önümüzdeki günlerde artacağı ve taleplere göre çeşitli branşların açılacağı da belirtildi. Çocuk Kulüpleri’ni değerlendiren Sosyal Geliş Merkezi Müdürü Betül Karapınar, “Genç nüfusa sahip toplumumuzun önemli bir bölümünü oluşturan çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını koruyan, sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyen, eğitici beceri kazandıran serbest zaman etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla ‘Sakarya Çocuk Kulüpleri’ kurulmuştur. Kurslarımıza talep bir hayli yoğun. İnşallah bu kulüplerimizin sayısını daha da artıracağız” dedi.


Ailelerin yeni adresi

Sosyal Gelişim Merkezi’nin bir diğer birimi ise Aile Danışma Birimi. Bu birimde, başta seminerler olmak üzere birçok faaliyet düzenleniyor. Aile içi iletişim, koruyucu ruh sağlığı ve çocuk gelişimi seminerlerine Sakaryalı hanımlar büyük ilgi gösteriyor. Aile içi etkili iletişim ve koruyucu ruh sağlığı seminerlerinden bu zamana kadar 435 kişi faydalanmış ve sertifika almaya hak kazanmış. Çocuk gelişim seminerlerinden ise 80 kişi faydalanmış. Aile Danışma Birimi’nin içerisinde ayrıca Psikolojik Danışmanlık’ta var. Merkezde, 2009 yılının Mart ayından bu yana 366 kişiye psikolojik danışmanlık hizmeti verilmiş. Kadın Sığınma Evi de bu birimin başka bir faaliyet alanı. Kadın Sığınma Evi’nde ailevi problemler yaşayan ve gidecek başka bir yeri olmayan kadınlar misafir ediliyor.


Yaşlılar yalnız değil

Yaşlı Hizmet Birimi de Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde aktif olarak çalışıyor. Bu birimde çalışan personeller, sokakta kalan yaşlıların ilk olarak aileleri ile irtibata geçiyorlar, eğer kimsesiz iseler gerekli kurumlara yerleştiriyorlar. Bu birimde yaşlılara bilgilendirme hizmeti de veriliyor. Maaşları hakkında, evde bakım ücretleri hakkında, sağlık güvenceleri hakkında yaşlılara bilgiler veriliyor. Bakıma muhtaç olan yaşlıların yardımına da bu birim koşuyor. Sosyal Gelişim Merkezi’nden alınan bilgiye göre 313 yaşlı vatandaşa periyodik olarak yardımların yapıldığı belirtildi.