Sokak Hayvanları İçin Ödenek

Sokak Hayvanları İçin ÖdenekSokak Hayvanları İçin ÖdenekSokak Hayvanları

1800 hayvan kısırlaştırıldı
Nurettin Taş’ın ardından kısa bir açıklama da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptı. İmzalanan protokol ile birlikte sokak hayvanları ile alakalı yaptıkları çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Bakanlığımızın bu ödeneği belediyemize tahsis edildi. Geçici Hayvan Bakımevimizde çok güzel çalışmalara imza atılıyordu, inşallah bundan sonra daha fazla çalışacağız. 2010 yılının Mayıs ayında hizmete giren Geçici Hayvan Bakımevimizde, bugüne kadar 1800 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Bakımevimizde, ilçe belediyelerimizin bölgelerinden toplayıp getirdikleri sokak hayvanları kayıt altına alınarak ameliyatları yapılıyor. Aşıları yapılan, küpelenen ve yedi günlük tedavi sürecinde kontrol altında tutulan sokak hayvanları yine yasalarımızın emri ile ilçe belediyelerine alındıkları ortama bırakılıyorlar. Yapılan kısırlaştırma işlemleri sokak hayvanlarının aşırı derecede üremelerinin önüne geçiliyor. Ayrıca insan sağlığını tehdit eden saldırganlık başta olmak üzere bulaşıcı hastalıklar da önlenmiş oluyor” diye konuştu.
İmza töreninde Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce de hazır bulundu.