AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Çam, “Çocuklarımızın enerjileri müthiş. Engelli çocuklarımız da el sanatları atölyesinden halk oyunlarına kadar birçok alanda güzel işlere imza atmışlar. Gittiğim her yerde bu merkezi anlatacağım. Aydınlık, ferah ve konsepti çok güzel düşünülmüş örnek bir proje” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam’ı misafir etti. Programda AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa AK, AK Parti Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, Sosyal Hizmet Dairesi Başkanı Davut Yüce ve teşkilat mensubu kadınlar yer aldı.

Öğrencilere özel ilgi
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Sosyal Gelişim Merkezi’nde bulunan resim atölyesi, uygulama mutfağı, spor salonu, güzel sanatlar atölyesi, İngilizce sınıfı, boyama sınıfı, filografi ve takı sınıfı gibi eğitim birimlerini ziyaret ederek engelli ve minik öğrencilerle tek tek ilgilendi. Daha sonra engelli öğrenciler tarafından sahnelenen halk oyununu izleyen Selva Çam, Sosyal Gelişim Merkezi ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Uygulama mutfağındaki öğrenciler misafirlerine kendi elleriyle yaptıkları kurabiyeleri ikram etti.

Eşi benzeri yok
Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sayın Selva Çam’ın ziyaretleri bizi ve öğrencilerimizi çok memnun etti. Kendilerine de ifade ettim: Merkezimizde öğrencilerimize herhangi bir zorlamada bulunmuyoruz. Kendileri istedikleri branşı seçerek o alanda eğitim alabiliyorlar. Çocuklarımızın ailelerine de sertifikalı eğitimler veriyoruz. Aile danışmanlığına yönelik evlilik öncesi ve sonrası çok yoğun talep var. Engelli kardeşlerimiz haftanın 5 günü eğitimlerden yararlanıyor. Almanya’dan gelen bir heyet dünyada Sosyal Gelişim Merkezi’nin eşi benzerini görmediklerini ifade ettiler. Çocuklarımızın yaşayarak öğrendikleri Macera Park çok beğeniliyor. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri parkımızı gelip incelediler ve şimdi kendileri de yapıyorlar” diye konuştu.

Keyifli bir mola
Sosyal Gelişim Merkezi ziyareti ile halkoylaması çalışmalarına keyifli bir mola verdiklerini söyleyen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Çocuklarımızın enerjileri müthiş. Engelli çocuklarımız da el sanatları atölyesinden halk oyunlarına kadar birçok alanda güzel işlere imza atmışlar. Gittiğim her yerde bu merkezi anlatacağım. Aydınlık, ferah ve konsepti çok güzel düşünülmüş örnek bir proje. Burada çok önemli bir iş yapıldığını görüyorum. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi'nde birbirinden değerli çalışmaları hayata geçiren herkesi yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.