Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sevgiye Engel Yok isimli s..

Sevgiye engel yok projesi anlatıldı

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, ‘Sevgiye engel yok’ projesini tanıttı. Engelli bireyin toplumla bütünleşme sürecinin ilk aşamasının okul olduğunu belirten Yüce “Bu yaklaşımdan hareketle toplumun engellilere bakış açısına yönelik ilk olumlu kazanımları okullarda oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projemiz ile öğrencilerimizin bilinçlendirilmesini ve sosyal duyarlılıklarının artırılmasını amaçlıyoruz. Engellilerimize acımak yerine, onların topluma kazandırılması için çaba göstermeliyiz” dedi.


Sağlıklı her birey, birer engeli adayıdır

Davut Yüce’nin ardından konuşan Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Sosyal Siyaset ve Sosyal Güvenlik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Ali Seyyar, toplumda engellilerin yaşadığı sorunlara ve sıkıntılara değindi. Engellilerin acınası bakışlarla ve kırıcı sözlerle toplumda dışlandığını belirten Seyyar, “Unutmamalıyız ki sağlıklı olan her birey birer engelli adayıdır. Bu bilinçle hareket ederek, kendimizi engelli kardeşlerimizin yerine koyarak hareket etmeliyiz” dedi. “Engelli olmak demek, toplum dışında bırakılmak demek değildir” diyen Seyyar “Toplumumuzda ne yazık ki engelli kardeşlerimize yeterince destek olunmuyor. Engelliler çoğu zaman destek olmayı bırakın, birde aşağılayıcı sözler ve bakışlarla toplumdan dışlanıyorlar. Engelliliklerinin üzerine bir de toplumun tavırları eklenince engelli kardeşlerimiz ne yazık ki giderek içine kapanan ve zamanla intiharı düşünen bireyler haline geliyorlar. Bu yüzden birer engeli adayı olarak bizler bu kardeşlerimizi anlamaya çalışmalı ve sosyal yaşamda onlara elimizden geldiği kadar destek olmalıyız” dedi. Seyyar, toplumun sorunlarına duyarlı, insanların sıkıntılarını paylaşan ve bu sıkıntılara çözüm arayan manevi yönleri gelişmiş insanların, sadece rasyonel akıl ile hareket eden insanlara göre daha mutlu, daha başarılı ve daha huzurlu olduklarını da sözlerine ekledi.


Özürlü Dostu Kamu Kuruluşları projesine davet

Engelli bireylerin duygu ve düşüncelerini anlatan okul öğrencisi Zeynep Üsttübü’nün okuduğu satırlar, seminere katılanların duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, Okul Müdürü Mehmet Nuri Dede’yi Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Özürlü Dostu Kamu Kuruluşları” projesine katılmaya davet etti. Engelliler ile ilgili her türlü projede yer almaya hazır olduklarını belirten Okul Müdürü Dede, semineri düzenleyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.