SASKİ tarafından Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde şehre kazandırılan yeni laboratuvar binasının inşasında yüzde 65 seviyelerine geldiklerini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, böylelikle mevcut laboratuvarı fiziki açıdan çok daha iyi bir hale getireceklerini ve suyun her yönden takibini en nitelikli şekilde yapabileceklerini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen şehrin yeni laboratuvar binasında devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi yanında bulunan mevcut laboratuvarı daha kullanışlı ve modern hale getireceklerini belirten Yüce, şu anki haliyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın istediği tüm parametrelerden yeterlilik belgesine sahip ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olan laboratuvarı yeni bina ile birlikte uluslararası standartlara uygun şekilde fiziki olarak da bölgenin en iyisi haline getireceklerini vurguladı.

Bin 720 metrekare
Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde 3 katlı ve toplam bin 720 metrekare olarak inşa edilen laboratuvarda devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Yüce, “Binamızın kaba inşaatı tamamlandı. Elektrik tesisatında çalışmalar sürüyor. Mekanik tesisatı da büyük oranda halletmiş durumdayız. Genel olarak yüzde 65 seviyelerindeyiz. İnce işçilikleri devam eden laboratuvarımızı yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Tam donanımlı laboratuvarımız tamamlandığında kimyasal atık depoları, ön işlem odaları, yıkama ve yakma odaları, saf su üretim merkezi, içmesuyu ve atıksu numune hazırlama laboratuvarları, azot tayin, kromotografi, destilasyon, spektro-fotometre ve ekstraksiyon odaları, teknik alanları ve son teknoloji cihazlarıyla suyun her yönden takibini en nitelikli şekilde yapabileceğiz. İleride bu laboratuvarımızın yanına Scada binamızı inşa ederek suyun her anını Hızırilyas Su Yönetim Merkezimizden takip ve kontrol edebilecek duruma geleceğiz” diye konuştu.