Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bitlis Ahlat’ta düzenlenen 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü anma etkinliklerinde yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Anadolu’nun Fethi 1071’ heyecanına ortak olan Büyükşehir Belediyesi, şehrin yöresel lezzetleri ve değerlerini tanıtıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis Ahlat’ta yerini aldı. 26 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek programda şehrin değerleri katılımcılara paylaşılıyor, yöresel lezzetler ikram ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek anma programı öncesinde Büyükşehir Belediyesi’nin alanda hazırladığı standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, şehrin yöresel lezzetleri ve değerleri de tanıtılıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Sakarya’nın tarihi, doğal, kültürel renklerinin Türkiye’nin her tarafında bilinirliğini sağlamak adına faaliyetlerin devam edeceği ifade edildi.