Başkan Yüce, spor şehri Sakarya’da Filistin Spor Bakan Yardımcısı Abdülselam Haniye’yi ağırladı. Şehrimizin spor deneyimini Filistin’in gençleriyle paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren Yüce, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Filistin halkına selam gönderdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Filistin Spor Bakan Yardımcısı Abdülselam Haniye’yi konuk etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç da katıldı. Ziyarette bölgedeki son gelişmelere değinilirken, spor tesisleri ve spor faaliyetleri noktasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri de masaya yatırıldı.

Filistin halkının yanındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Filistin’in ve İslam dünyasının yanında olacaklarını belirten Başkan Yüce, “Nerede bir zulüm varsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan karşısında durdu, Müslüman kardeşlerimizin yanında oldu ve elinden tuttu. Türkiye güçlü oldukça İslam dünyası da güçlü olacak” dedi.

Sporda iş birliği oluşturabiliriz
Gazze futbol ligi şampiyonu ile Sakaryaspor arasında bir dostluk maçı ve spor tesislerinin tamamlanması için destek isteyen Filistin Spor Bakan Yardımcısı Abdülselam Haniye’yi dinleyen Başkan Yüce, “Sporda 29 branşta 5 bin sporcuyu bünyesinde barındıran bir yapıya sahibiz. Ulusal ve uluslararası birçok müsabakada dereceler elde eden, başarıdan başarıya koşan bir kulübe sahibiz. Başarılı sporcularınızı bize getirebilirsiniz, eğitebiliriz ve böylelikle uluslararası mücadelelere sizleri hazırlayabiliriz. Bunun yanı sıra dostluk müsabakaları gerçekleştirebilir, kardeşliğimizi gösterebiliriz. Gerekli protokolleri hazırlayıp kardeş şehir olarak gerekli iş birlikleri noktasında adımlar atabiliriz” dedi.

“Sakarya’nın spor deneyimi ile gençlerimizi geleceğe kazandırmak istiyoruz”
Dünya bisiklet şampiyonalarında Sakarya şehrini duyduğunu ve Spor Şehri Sakarya’yı ziyaret etmeye karar verdiğini belirten Filistin Spor Bakanı Yardımcısı Abdülselam Haniye, “Böylesine güzel bir şehirde bulunduğum ve sizlerle bir araya geldiğim için çok memnunum. İslam dünyası önderliği için Allah sizi aziz ve güçlü kılsın. Yıllardır süren ablukaya ve savaşa rağmen şehri inşa etmeye devam ediyoruz. Gençlerimizin geleceğe olan inancı günden güne zayıflıyor. Bu nedenle gençlerimizi savaştan uzaklaştırıp spor müsabakaları ile hayata motive etmeye çalışıyoruz. Dünya Spor Şehri olduğu için bu konuda bize destek olabilecek yol gösterebilecek tek şehir Sakarya’dır. Şehrin ve sizin spor tecrübeniz ile gençlerimizi geleceğe kazandırmak istiyoruz. Sakaryaspor gibi güzide bir kulübün Gazze şampiyonu ile dostluk maçı yapması bizleri mutlu eder” diye konuştu.