19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi derneklerini ziyaret eden Başkan Yüce, “Vatanımız için verdiğiniz onurlu mücadele sonrasında gazilik gibi şerefli bir ünvana sahip olan kişilersiniz. Rabbim sizlere sağlık, sıhhat dolu bir ömür nasip etsin, gününüz kutlu olsun. İnşallah şehit yakınları ve gazilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programlara katıldı. Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunumu ile başlayan programlar Şehit ve Gaziler Derneği ziyareti ile son buldu. Programda Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Garnizon Komutan Vekili Salih Üstündağ, Jandarma Alay Komutanı Cengiz Yiğit, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Savaşan ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Erol Demir ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Mustafa Çolak ile gaziler ve yakınları yer aldı.

Vatanı için canını ortaya koyan şerefli kişiler
Gaziler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Sizler vatanımız için savaşan ve bu uğurda gazi olan şerefli kişilersiniz. Verdiğiniz onurlu mücadele sonrasında vatanımız için gazilik gibi şerefli bir ünvana sahip oldunuz. Bu vatan için canınızı vermeye hazır olduğunuzu gazilik ünvanını alarak ispatlamış kişilersiniz. Sizlerin daima yanınızdayız. Ziyaretimiz dolayısıyla derneğimizin hemen yanında talep ettiğiniz sosyal yaşam alanı için kısa zamanda çalışmalarımızı başlatacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gaziler Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Bu cesur millet vatanı için can vermeye razı
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Siz şehit olmaya hazır olduğunuzu gösterdiniz, mücadelede nasip gazilik ünvanındaymış. Allah sizlere sağlık, sıhhat ve yakınlarınıza güç versin. Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafya ve biz bu kıymetli topraklarımızın değerini her zaman bilmeliyiz. Siz yaşadıklarınızı, gördüklerinizi anlatarak bu ruhu canlı tutan kişilerisiniz. Söz konusu vatan ve milletse çok şükür bu cesur milletimiz vatanı için her zaman canını vermeye razıdır. Sizlerde bu cesurluğunuzla her zaman milletimize örnek olacaksınız. Böyle kutsal bir günde şehitlerimizi ve can vermeye hazır olduğunu ispat etmiş olan gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, yakınlarına sabırlar diliyorum” sözlerine yer verdi.