SASKİ'den Karapürçek'e Yeni Hat

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek’e yeni bir isale hattı yapacaklarını belirterek, “Karapürçek’e yapımına kısa bir süre içerisinde başlayacağımız isale hattı ile uzun yıllar kesintisiz içmesuyu sağlayacağız” dedi.
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçeklilere isale hattı müjdesi verdi. Karapürçek İsale Hattı Projesi’nin yer tesliminin yapıldığını kaydeden Rüstem Keleş, “Çok kısa bir süre içerisinde de çalışmalara başlıyoruz. Yapacağımız yeni isale hattı ile Karapürçekliler çeşmelerinden uzun yıllar kesintisiz içme suyu içebilecekler” şeklinde konuştu.

900 Bin TL’lik Yatırım
Proje hakkında bilgiler veren Rüstem Keleş, “Kamuoyunun bildiği gibi Sakarya’ya beş adet arıtma tesisi kazandırıyoruz. Bu arıtma tesislerimizden birini de Karapürçek’te inşa ediyoruz. Bu arıtma tesisi ile uyumlu ve sorunsuz çalışacak isale hattının çalışmalarına da kısa bir süre içerisinde başlayacağız. Bu hat toplam 9 kilometre uzunluğunda olacak. Kanlıçay Deresi’nden alınan suyu yeni arıtma tesisine getirecek olan hat sayesinde Karapürçeklilere uzun yıllar kesintisiz su sağlanmış olacak. Proje kapsamında 9 kilometrelik hat, 4 tahliye odası, 3 vantuz odası ve bir de branşman odası inşa edeceğiz. 900 bin TL’ye mal olacak yatırımın şimdiden Karapürçeklilere hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Eski hattın kayıp-kaçak oranının fazla olduğunun altını çizen Rüstem Keleş, yeni hat ile birlikte kayıp-kaçaktan da büyük tasarruf sağlanacağını sözlerine ekledi.