SASKİ'den 632 Milyonluk Yatırım

Sözlerimin arkasındayım
“İlk göreve geldiğim gün ne dediysem, hangi noktada bulunuyorsam bugün de aynı sözlerimin arkasındayım” diyen Başkan Zeki Toçoğlu, “İlk gün ne demiştim; biz, mesai arkadaşlarımızın arkasında durur ve onlara yetki veririz. Hakikatten uzak durmayız. Yalanın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, siyasi entrikaların, adam kayırmacılığın içinde olmayız. İşte bu nedenle bu kurumun başkanı olarak, yanlış bir teklif benden dahi gelse asla kabul etmeyeceksiniz. Haktan, adaletten taviz vermeyeceksiniz. Doğru bildiğinizi söyleyecek, hak olanı yerine getireceksiniz demiştim. Dün ne dediysem bugün de aynısını söylüyorum”. 

Sırada büyük projeler var
Bundan sonra Sakarya için daha büyük projelerin hayata geçirileceğini müjdeleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Şu an itibariyle büyük oranda sistemimizi oturtmuş durumdayız. Artık daha büyük projeleri hayata geçireceğiz. Sizlerden bu süreçte beklentimiz, küçük hesapların içinde olmadan büyük düşünmeniz ve çok çalışmanızdır. Önceki gün, Sayın Başbakanımızın Ankara’daki toplantısına katıldık. Sayın Başbakanımız konuşmasında çok önemli mesajlar verdi. Başbakanımız, AK Parti iktidarıyla, yerel yönetimleriyle hizmet konusunda rekabet edemeyenlerin, belden aşağı vuruşlarla bizleri yaralamak istediklerini dile getirdi. Bunun için dikkatli olmalıyız” dedi.

Sapkın anlayışla mücadele
Bu noktada herkese büyük görevlerin düştüğünü vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bizler, yani ülkemizin, şehirlerimizin, köylerimizin gelişmesi için, gece gündüz durmadan çalışan hizmet erleri olarak, daha güzel yarınlara kavuşmanın gayreti içindeyiz. Ancak, bazı çevreler özellikle yapmış olduğumuz hizmetlerden çok memnun değiller. Onlar istiyorlar ki ülkemizde, şehirlerimizde hizmetler dursun. Parklar, meydanlar, caddeler, kültür merkezleri, alt yapı çalışmaları, enerji santralleri kurulmasın. Peki, ne olsun? Kaos çıksın, gerginlik olsun, şehirlerimiz gelişmesin. İşte biz böyle sapkın bir anlayışla mücadele ediyoruz” dedi. 

SASKİ yeni bir fırsat
SASKİ olarak değişen yeni ismin bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm gücünüzle gece gündüz çalışarak hep birlikte bu kentin geleceğini inşa etmeye çalışmanızı istiyor, çalışmalarınızdan dolayı hepimizi yürekten kutluyor, muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

 

632 milyon TL’lik yatırım
Başkan Zeki Toçoğlu’nun ardından konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise SASKİ’nin bugüne kadar Sakarya’ya 632 milyon TL’lik yatırım yapmış bir kurum olduğunu belirtti. Rüstem Keleş, “Sakarya’ya bugüne kadar 632 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Yatırımlarımız, 167 milyon TL içmesuyu, 424 milyon TL kanalizasyon, 36 milyon TL yağmursuyu ve 5 milyon TL’de diğer yatırımlarımız olarak gerçekleşti. Laboratuarlarımız ile, HES projeleri ile, 3. İsale Hattı ile, Kolektörlerimiz ile ve yakın zamanda çalışmalarına başlanacak olan Arıtma Tesisleri ile Sakarya büyük yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

2050 perspektifi
7 gün 24 saat Sakaryalıların hizmetinde olduklarını kaydeden Rüstem Keleş, “2050 su yönetimi perspektifi ile sadece bugünlerin sorunlarını çözmenin değil, geleceğin su konusunda sorunsuz Sakarya’sını inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. SASKİ olarak gayretlerimiz ile Ballıkaya Barajı’nın yapımına da büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu. Programın sonunda ise Büyükşehir Belediye Başkan Zeki Toçoğlu, SASKİ’den emekli olan personele plaket ve çiçek takdim etti.