Büyükşehir Belediyesinin hizmet sınırlarına dâhil olmadan önce uzun yıllar su sıkıntısı yaşayan Hendek’in Harmantepe, Kırktepe ve Yarıca Mahallelerinde, SASKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmaların ardından yüzler gülüyor. Yapılan altyapı çalışmalarını değerlendiren Yarıca Mahallesi Muhtarı Bahattin Işıkveren, “SASKİ ekipleri gecelerini gündüzlerine katarak mahallemize su getirmek için çalıştılar. Sorunlarımıza anında müdahale ediyorlar ve her zaman bizlerin yanında yer alıyorlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda yapılan, il sınırlarının tamamını büyükşehir belediyelerinin sorumluluğuna veren değişikliğin ardından şehir genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda uzun yıllar boyunca yetersizlik ve bulanıklık gibi sorunların yaşandığı Hendek’in Harmantepe, Kırktepe ve Yarıca Mahallelerinde 9 bin metrelik içmesuyu altyapısı inşa edildi. Bölgede yaşayan vatandaşların musluklarına Dikmen-Balkaya kaynağından birinci sınıf içmesuyu ulaştırıldı. Ayrıca Kırktepe ve Harmantepe Mahalleleri arasında yer alan ve atıl durumda bulunan yol SASKİ ekiplerinde rehabilite edilerek araç geçişlerine uygun hale getirildi. Harmantepe ve Yarıcı Mahalle Muhtarları hizmetler için SASKİ’ye teşekkür etti.

On numara kalite
Daha önceleri içmesularını ilçe merkezinden taşıdıklarını söyleyen Harmantepe Mahallesi Muhtarı Selahattin Karataş, “Bahçelerine kuyu açıp su alanlar da vardı. Bu kuyu sularının tahlilini yaptırdığımızda yüzde 78 oranında içilmez raporu verilmişti. İçinde demir ve bakır madenleri çok yüksekti. Dereden aldığımız sularda içilmez durumdaydı. 15 sene boyunca kendi evimdeki musluktan su akıtamadım. SASKİ mahallemizde bir çalışma yaparak Dikmen kaynağından Hendek’e ulaşan suyu mahallemize getirdi. İçmesuyu şebekemiz yenilendi. Suyumuzun kalitesini on numara olarak ifade edebilirim. Rahatlıkla içebiliyoruz. Emeği geçen tüm çalışanlara ve SASKİ’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gece gündüz çalıştılar
Yarıca Mahallesi Muhtarı Bahattin Işıkveren, “SASKİ’den önce dere yataklarından su alıyorduk. 60 yıldan beri doğru düzgün çeşmeden su içemiyorduk. Pınarlardan, derelerden ve şehir merkezinden taşıyarak su ihtiyacımızı karşılıyorduk. SASKİ ekipleri gecelerini gündüzlerine katarak mahallemize su getirmek için çalıştılar. Hatlarımızı yenilediler. Neticede Dikmen’de bulunan kaynaktan suyu musluklarımıza kadar ulaştırdılar. Suyun kalitesi oldukça güzel ve rahatlıkla içebiliyoruz. Vatandaşlarımızın duasını kazanan, bizler için çok önemli bir hizmet sundular. Bizler şu anda en iyi hizmeti SASKİ’den alıyoruz. Sorunlarımıza anında müdahale ediyorlar ve her zaman bizlerin yanında yer alıyorlar.”