Santrallerin de Kredisi Tamam

ADASU Genel Kurulu’nda Enerji Santralleri için kredi yetkisi alan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile görüştü. Genel kuruldan alınan yetki çerçevesinde İller Bankası’ndan 30 milyon dolarlık kredi başvurusunda bulunduklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, İller Bankası’nın krediyi onayladığını açıkladı. Başkan Zeki Toçoğlu, “İlimize büyük katkı sağlayacak olan Enerji Santralleri’nin ilkinin yapımı için İller Bankası’ndan 30 milyon dolarlık kredi talebinde bulunduk. İlleri Bankası Genel Müdürümüz bu projenin çok önemli olduğunu belirterek krediyi onayladıklarını belirtti. Terminalin ardından Enerji Santralleri’nin kredisi de tamam” dedi.

2 ay içinde ihaleye çıkılacak
Kredinin onaylanmasının ardından Büyükşehir ve ADASU ekiplerinin de ihale çalışmasına başladıklarını da ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Kredinin onaylanması bizleri çok memnun etti. Zira bu projeyi biz, ‘Kazandıran Proje’ olarak adlandırıyoruz. ADASU, bu proje sayesinde büyük bir enerji maliyetinden kurtulmuş olacak. Elde ettiğimiz bu ekonomik geliri de daha fazla hizmet yapabilmek için kullanacağız. Ekiplerimiz hemen ihale çalışmalarına başladılar. 2 ay içerisinde inşaat ihalesine çıkılacak. Bilindiği gibi bu kredi, ADASU Regulatörü’nün (HES) sadece bir tanesi için. Toplam 3 santral kurmayı planlıyoruz. İlkinin çalışması devam ederken diğer santrallerinde kredi ve ihale çalışmalarını gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

Projeye tam destek
İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy’da bu projeye destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Projenin çok önemli olduğunu ifade eden Hidayet Atasoy, “ADASU gibi önemli bir enerji tüketimi sağlayan kuruluşun enerji giderlerini azaltmak adına böylesi önemli bir çalışmaya girişmesini takdirle karşılıyoruz.  Bu proje özgün bir projedir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerini ve ADASU ekiplerini kutluyoruz. Bu projeye tam destek veriyoruz. Bilindiği gibi enerji dünyada stratejik bir konuma gelmiştir. Enerji alanında böylesine ciddi bir sıkıntıların yaşandığı bir dönemde enerji yatırımına dönük olarak yapılan bu çalışmaya destek vereceğiz. En kısa sürede Sakarya’yı ziyaret ederek çalışmayı yerinde inceleyeceğiz” diye konuştu.