SAMEK'te Gürcüce Kursu da Açılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) yeni döneme hazırlanıyor. SAMEK kursları bu sene 40 ayrı branşta açılacak. Kurslar için şuanda kayıt işlemleri yapılıyor. SAMEK kurslarının boş kontenjanları için en son kayıt tarihi ise 30 Eylül Cuma. Birçok branşın kayıtları doldu. Boş kalan kontenjanlar için kayıtlar, www.sakarya.bel.tr adresinden kayıtlar yapılıyor. SAMEK’te bu sene bir de ilk yaşanacak. İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Almanca, Rusça, Farsça’nın yanında bu sene Gürcüce dil kursu da açılacak. Gürcüce kursu ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK kurslarımız bu sene hemşerilerimize en iyi hizmeti verecek. 40 ayrı branşta kurslar açıyoruz. Daha önce böyle duyurmuştuk. Fakat Gürcüce kursu açılması için çok yoğun talep geldi. Biz de gelen talepleri dikkate alarak; İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Almanca, Rusça, Farsça’nın yanında bu sene Gürcüce kursu açmaya da karar verdik. Kurslarımız için kontenjanların çoğu doldu. Kalan boş kontenjanlar için en son kayıt tarihi 30 Eylül. İnşallah 3 Ekim’den itibaren kurslarımız başlayacak. Kurslarımızı 12 ayrı merkezde veriyoruz” diye konuştu.