Şal Sokak Yenileme Projesi 1. etabında asfalt serim işlemlerinin sonlandığını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “İlk etap kapsamında Şal Sokak’ın altyapısı sil baştan yenilendi. Kaldırımlar ve yürüyüş yollarında da işlemler sonlandı. Modern aydınlatma sistemine kavuşan arterde asfalt serim çalışmaları da sona erdi. 27 Mart Pazar günü diğer tüm çalışmalar sonlanmış ve arter trafiğe açılmış olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları kapsamında başlatılan Adapazarı Şal Sokak Yenileme Projesi’nde ilk etapta çalışmalar sonlanıyor. Sokağın Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu girişinden Şerefiye Camii bölgesine kadarki alanı kapsayan 1. etabındaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, sokağın 27 Mart Pazar günü trafiğe açılacağı bilgisini paylaştı.

Altyapı Sil Baştan
İlk etap kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Oktar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu Adapazarı şehir merkezine müjdeyi vermiş, Şal Sokak’ın yenileneceğini açıklamıştı. Bu kapsamda Büyükşehir ve SASKİ ekiplerimiz çalışmalarını derhal başlattı. Etaplar halinde hayata geçirilen çalışma kapsamında ilk olarak Sokağın Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu girişinden Şerefiye Camii bölgesine kadarki alanında işlemler hayata geçirildi. Bu alanda SASKİ altyapı çalışmaları başlattı ve arter yeni kanalizasyon ve yağmursuyu hattına kavuştu” diye konuştu.

27 Mart’ta Ulaşıma Açılacak
Ali Oktar, “1. etapta yer alan kaldırımlar ise ekiplerimizce söküldü, aynı zamanda aydınlatma sistemi baştan aşağı yenilendi. Son olarak da asfalt serim işlemleri sona erdirildi. Artık güzergahta son işlemlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bilindiği gibi alanda trafik ulaşımı alternatif güzergahlar kullanılarak sağlanıyor. 27 Mart Pazar günü tüm çalışmalar sonlanmış ve arter trafiğe açılmış olacak. Şal Sokak Yenileme çalışmalarımız bölge esnafımız ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.