Sakarya'ya 5 Adet Yeni Arıtma Tesisi

11 ayda tamamlanacak
Rüstem Keleş’ten sonra bir konuşma da Siemens Endüstri Sektörü Direktörü Kaya Tügengil yaptı. Siemens’in arıtma tesislerini son teknoloji ile yapacağını ifade eden Tütengil, “Dünyada su kaynaklarının çok az bir kısmı içilebiliyor. Bu içilebilen suların da arıtılması gerekiyor. Biz de Simens olarak arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Sakarya’da yapılacak 5 adet arıtma tesisinin yapımında son teknolojiyi kullanacağız. Çalışmaları 11 ay gibi bir sürede belki de daha az bir sürede tamamlayacağız” diye konuştu. Arıtma Tesisleri ile ilgili teknik bilgiler veren Siemens Endüstri Çözümleri Bölüm Yöneticisi Ömer Oydaşık ise, yeni inşa edilecek arıtma tesisleri sayesinde, Sapanca’da alg sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

 

20 milyonluk yatırım
Daha sonra kürsüye gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, 5 adet arıtma tesisinin Sakarya’ya hayırlı olmasını diledi. Arıtma Tesisleri’nin Adapazarı Hızırilyas Tepesi’nde, Arifiye’de, Hendek’te, Karapürçek’te ve Sapanca’da yapılacağını belirten Başkan Toçoğlu, arıtma tesislerinin toplam maliyetinin 20 milyon TL olduğunu söyledi. Arıtma Tesisleri’nin 11 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini belirten Zeki Toçoğlu, “Halkımızın temel ihtiyaçları konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bunlardan bir tanesi de su konusudur. İnşa edeceğimiz 5 adet yeni arıtma tesisi, temiz ve bol su konusunda yaşlanması muhtemel sorunları ortadan kaldıracak” dedi.

Yeni hat müjdesi verdi
Konuşmasında müjdeler de veren Başkan Zeki Toçoğlu, su konusunda iddialı olduklarını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Su konusunda gereken ne varsa yapıyoruz. Bu konuda birçok yatırım yaptık bundan sonra da yapacağız. Göreve gelir gelmez 3. İsale Hattı’nın devreye alınması ile ilgili yoğun bir şekilde çalıştık. Çok şükür 3. İsale Hattımız şuan devrede. Şimdi inşallah yeni bir çelik hatla Sakarya’nın su konusundaki geleceğini garanti altına alacağız. Proje çalışmaları tamamlanmış durumda. Yakın zaman sonra somut adımlar atacağız. Sakaryalılara temiz ve bol su sağlamak adına bu yatırımı da gerçekleştireceğiz. Bugün arıtma tesislerimiz için buradayız. Bu arıtma tesislerinin önemini herkes biliyor. Artık Maltepe yerine Hızırilyas Tepesi’nden su dağıtımını sağlayacağız. İlçelerimizdeki bulanıklık sorunu da ortadan kalkacak. Siemens firmasının ihaleyi alması da bizi sevindirdi. Siemens garantisi gerçekten önemlidir. Arıtma Tesisleri’nin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  

 

Hizmet siyaseti yapıyoruz
Törende bir konuşma da Sakarya Milletvekilleri adına Şaban Dişli yaptı. Ak Parti’nin insan merkezli bir siyaset yaptığını belirten Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bunun en güzel örneklerini sergilediğini söyledi. Şaban Dişli, “Hep söylüyoruz ki, su medeniyettir. Büyükşehir Belediyemiz çok güzel bir yatırım yapıyor. Sınırları içerisinde olsun veya olmasın her yere koşuyor. Bu yatırımlarından dolayı belediyemizi ve başkanımızı kutluyorum. Bakın burada şunu söylemek isterim ki biz hiçbir zaman suyun siyasetini yapmadık. Bazıları sulu siyaset yaptı ama biz yapmadık. Biz hizmet siyaseti yaptık. İnsan odaklı siyaset yaptık. İnsan merkezli siyasetimizin, hizmetlerimizin en güzel göstergesi bugün imzalanan protokol” dedi.

 

Protokol imzalandı
Konuşmaların ardından Başkan Zeki Toçoğlu ile Siemens Endüstri Sektörü Direktörü Kaya Tügengil arasında yer teslim protokolü imzalandı. İmzalar atılırken kısa bir konuşma yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, arıtma tesisleri yatırımının çok önemli olduğunun belirtti ve yatırımı yapan Büyükşehir Belediyesi’nin kutladı. İmza töreninin ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.